Puinhoop in de keuken [Makkelijk lezen]
Boek

Puinhoop in de keuken [Makkelijk lezen] (2021)/ Anette Beckmann, Marion Goedelt, vertaald [uit het Duits] door Annemarie Bon ; redactie Ezra van Wilgenburg

De tweeling Henri en Klaartje logeert een weekje bij tante Julia. Samen met haar bedenken ze een feestmaal voor papa, mama en oom Mario. Dat is veel werk! AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar. Met meeluistercode.

Aanwezigheid

Recensie

De tweeling Henri en Klaartje logeert een weekje bij tante Julia. Ze gaan een feestmaal koken voor als hun vader, moeder en Mario, de Italiaanse vriend van tante Julia, weer terugkomen van hun reis. Ze bedenken het menu, gaan boodschappen doen in de winkel en op de markt en oefenen de gerechten. Er komt toch meer bij kijken dan ze dachten en niet alles lukt meteen de eerste keer. Deel uit de serie 'Klaartje & Henri', geschreven op AVI-M5 met leesvragen achterin. Vlot leesbaar verhaal, waarin tegelijkertijd heel veel informatie wordt gegeven over alles wat met eten te maken heeft. De lezer leert bijvoorbeeld over de voedselpiramide, over verschillende soorten pasta's, over peulvruchten, over verschillende smaken en wat wel en niet gezond is. Het verhaal zelf is door de combinatie van fictie en informatie wel een beetje gezocht en stelt weinig voor. Met grote illustraties in kleur, vaak verweven door de tekst heen, waardoor de lay-out rommelig oogt. Korte hoofdstukken, geen inhoudsopgave. Tevens als meeluisterboek* beschikbaar. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463524193 | 56 pagina's

Titel Puinhoop in de keuken [Makkelijk lezen]
Auteur Anette Beckmann
Secundaire auteur Marion Goedelt ; Annemarie Bon ; Ezra van Wilgenburg
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Arnhem : Bontekoe, 2021
Overige gegevens 56 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Tekst: Anette Beckmann, illustraties: Marion Goedelt - Vertaling van: Die Küche steht kopf. - München : Tulipan Verlag GmbH, (c)2017. - (Carlotta, Henri und das leben)
ISBN 9789463524193
PPN 433816503
Thematrefwoord Koken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Klaartje & Henri
Boek

Klaartje & Henri (2021-...)

vol.
Uitgeleend
Anette Beckmann
Makkelijk lezen met Bontekoe
Boek

Makkelijk lezen met Bontekoe (2019-...)

vol.
Uitgeleend