Het kookboek van Kat
Boek

Het kookboek van Kat een flapjesboek (2021)/ Julia Donaldson, Axel Scheffler, vertaling [uit het Engels]: Johanna Rijbergen

Kat wil voor haar vrienden iets lekkers koken. Ze gaat naar de bibliotheek om een leuk kookboek te vinden. Daar ziet ze allerlei spannende boeken, over vampiers en dino's. Zal er ook een boek met recepten zijn? Oblong hardkartonnen prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties, flapjes en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kat heeft een nieuwe, knalrode pan. Ze wil er graag iets lekkers in maken, dus gaat ze samen met Muis naar de bibliotheek om een kookboek te lenen. Op hun zoektocht komen ze allerlei boeken tegen, over vampiers, koninginnen en dino's. Uiteindelijk helpt bibliothecaris Kikker hen aan een kookboek vol heerlijke recepten. Alle vriendjes uit het Eikenbos schuiven aan om van haar macaronischotel te genieten. Nieuw deel in de serie 'Eikenbosverhalen' van de makers van o.a. de boeken over de wereldberoemde Gruffalo en over Mannetje Tak. Kinderen die al eerder boekjes uit deze serie hebben bekeken, zullen de dieren herkennen. De uitvoering in hardkarton met twee afgeronde hoeken en flapjes is stevig, maar de flapjes van dunkarton op elke rechterpagina maken het wel enigszins kwetsabaar. De oblong uitgave, met gedetailleerde, gekleurde, dun zwart omlijnde schilderingen heeft een knusse sfeer. Er valt telkens iets nieuws te ontdekken op de plaatjes. De tekst bestaat uit vierregelig rijm (abcb). Verscheen tegelijk met 'Eekhoorns sneeuwpop'. Aantrekkelijke, leesbevorderende uitgave die op eenvoudige wijze voor jonge kinderen de rijkdom van de bibliotheek laat zien. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047713616

Titel Het kookboek van Kat : een flapjesboek
Auteur Julia Donaldson
Secundaire auteur Alex Scheffler ; Johanna Rijbergen
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2021
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 × 20 cm
Annotatie Tekst Julia Donaldson ; illustraties Axel Scheffler - Vertaling van: Cat's cookbook. - London : Macmillan Children's Books, (c)2021. - (Tales from Acorn Wood)
ISBN 9789047713616
PPN 43443857X
Thematrefwoord Bibliotheken ; Boeken ; Koken ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Eikenbosverhalen
Boek

Eikenbosverhalen (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Julia Donaldson