Als het duister roept
Boek

Als het duister roept (oktober 2021)/ Valentijn Ringelberg, illustraties binnenwerk: Thomas Philip Acid ; redactie: Chinouk Thijssen, Iris ten Broeke

Elfyn Phaun (ik-persoon) wordt gevangen gehouden door de Ambassadeur in kasteel Fulsur Piek. Langzamerhand ontdekt ze duistere geheimen. Zal Phaun haar ernstig zieke zus Céli terugzien? Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tweede deel in een spannende youngadultreeks, waarin het verhaal wordt verteld van het eiland Vha'Rhymn, waar een geheime Raad, met hulp van de Ambassadeur, het wel en wee van drie volken met harde hand bestiert en daarbij uit alle macht probeert leden van het Vhéi-volk uit te moorden. De Elfyn Phaun (ik-persoon), door velen gezien als brenger van moed en licht, maar door de Ambassadeur en de geheime Raad als brenger van ellende, onzekerheid en onrechtmatig kwaad, wordt gevangen gehouden in kasteel Fulsur Piek en wordt er min of meer heropgevoed (lees: op vernederende wijze gedresseerd) door de Ambassadeur en haar gevolg. Zal Phaun nog kunnen terugkeren naar haar geliefde Wederwoud en doodzieke zus Céli? Vlot verteld verhaal vol raadselachtige intriges, waarbij de machtspositie van de protagonisten telkens verschuift: wie is nu wel te vertrouwen en wie niet? Vijanden blijken vrienden en vrienden blijken gemaskeerde vijanden. Aantrekkelijk fantasyverhaal, mooi van taal, waarin de spanning langzaam wordt opgebouwd en geduid. Op de schutbladen een getekende plattegrond van Vha'Rhymn. Vervolg op 'Voorbij het Wederwoud'* (2020). Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789464208351 | 263 pagina's

Titel Als het duister roept
Auteur Valentijn Ringelberg
Secundaire auteur Thomas Philip Acid ; Chinouk Thijssen
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Sint-Amands] : Hamley Books, oktober 2021
Overige gegevens 263 pagina's - kaart - 23 cm
ISBN 9789464208351
PPN 434325783
Genre science-fiction
Thematrefwoord Zussen ; Fantasiewezens ; Lesbische vrouwen ; Adolescentie
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Raad van Vha'Rhymn
Boek

De Raad van Vha'Rhymn (2020...)

vol. boek 2
Uitgeleend
Valentijn Ringelberg