Het spook van Canterville
Boek

Het spook van Canterville ([2021])/ Geronimo Stilton, originele tekst: Oscar Wilde, vrij bewerkt door Geronimo Stilton ; vertaling [uit het Italiaans]: Dorette Zwaans ; redactie: Ilaria Stradiotti ; illustraties: Silvia Bovo ; illustraties binnenwerk: Ivan Bigarella (ontwerp) en Chistian Aliprandi (kleur) ; illustraties verhaal: Ivan Bigarella (tekening) en Edwyn Nori (kleur)

De Amerikaanse familie Otis heeft een kasteel in Engeland gekocht waar een spook woont: Sir Simon, het spook van Canterville. Maar ze zijn helemaal niet bang voor Sir Simon. Het klassieke verhaal opnieuw verteld door Geronimo Stilton, met informatie over schrijver Oscar Wilde. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Sir Simon, het spook van Canterville, woont al eeuwen op het kasteel op het Engelse platteland. Hij heeft al veel bewoners de stuipen op het lijf gejaagd. De Amerikaanse familie Otis met vier kinderen heeft het kasteel gekocht en ze lijken niet onder de indruk te zijn van het spook. Vooral de tweeling heeft geen respect voor hem. Sir Simon wordt daardoor diep ongelukkig maar gelukkig trekt Virginia Otis, de dochter van de familie Otis, zich het lot aan van het arme spook. Klassieke (jeugd)verhalen worden door Geronimo Stilton, de uitgever van 'De wakkere muis', in deze serie in een nieuw jasje gestoken. Het spook van Canterville is oorspronkelijk een novelle van Britse schrijver Oscar Wilde. Over zijn persoon en werk staat achterin een korte beschrijving. De illustraties en het gebruik van wisselende typografie maken dit grappige verhaal makkelijk leesbaar. Op de schutbladen zijn schetsen van de hoofdfiguren te zien. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789464290455 | 213 pagina's

Titel Het spook van Canterville
Auteur Geronimo Stilton
Secundaire auteur Oscar Wilde ; Dorette Zwaans ; Ilaria Stradiotti ; Silvia Bovo ; Elisabetta Dami
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens Stilton, [2021]
Overige gegevens 213 pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie Uitgave is gebaseerd op een idee van Elisabetta Dami - Vertaling van: Il fantasma di Canterville. - Milano : Piemme, (c)2020
ISBN 9789464290455
PPN 434328065
Genre sprookjes - griezelverhaal
Thematrefwoord Spoken
Taal Nederlands