Voetbalzomer [Makkelijk lezen]
Boek

Voetbalzomer [Makkelijk lezen] (2021)/ Veronika Wiggert & Marie Geissler, vertaald [uit het Duits] door Annemarie Bon

Tobi kan niet goed voetballen. Lukas en Sam lachen hem uit. In de zomervakantie gaat Eva hem trainen. Maakt hij nu een droomdoelpunt? AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Tobi is een jongen met blonde krullen die op voetbal zit maar hier niet in uitblinkt. Tijdens het laatste potje voor de zomervakantie wordt hij uitgelachen door Lukas en Sam. Dat zorgt voor een nare start van de vakantie, maar ook wel fijn dat hij die twee voorlopig niet hoeft te zien. Tobi moet zichzelf tijdens de vakantie zien te vermaken, want zijn ouders moeten gewoon werken en weggaan zit er dit jaar niet in. Dan ontmoet hij Eva. Ze gaat na de vakantie naar groep zes en kan heel goed voetballen. Ze noemt Tobi krullenbol en biedt aan hem te trainen. Zal het haar lukken om Tobi goed te leren voetballen? Annemarie Bon wist de vertaling van de Duitse tekst binnen de AVI-regels van Cito te houden; een knappe prestatie. De kleurrijke tekeningen zorgen voor een goede afwisseling tussen tekst en beeld. De illustraties hebben weinig achtergrond, waarbij de personages deels omlijnd zijn, maar niet helemaal, waardoor een speels effect ontstaat. Dit boek is voor een AVI-boek onderhoudend en breekt met stereotypes; het meisje leert de jongen voetballen. Vlot en goed leesbaar verhaal. Tevens als meeluisterboek* beschikbaar. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463524179 | 44 pagina's

Titel Voetbalzomer [Makkelijk lezen]
Auteur Veronika Wiggert
Secundaire auteur Marie Geißler ; Annemarie Bon
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Arnhem : Bontekoe, 2021
Overige gegevens 44 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Tekst: Veronika Wiggert, illustraties: Marie Geissler - Vertaling van: Fußballsommer. - München : Tulipan Verlag GmbH, (c)2020
ISBN 9789463524179
PPN 433454385
Genre sport
Thematrefwoord Voetbal ; Pesten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Makkelijk lezen met Bontekoe
Boek

Makkelijk lezen met Bontekoe (2019-...)

vol.
Uitgeleend