Wat als je hoogbegaafd bent?
Boek

Wat als je hoogbegaafd bent? survivalgids ([2020])/ Tessa Kieboom, Kathleen Venderickx i.s.m. Annelies Nys, eindredactie: Pascale Goossens

Wanneer ben je hoogbegaafd en wat betekent dat? Lees hoe je hiermee thuis en op school om kunt gaan. Doeboek met veel (invul)opdrachten, informatie, tips en kleine stripachtige kleurenillustraties. Met hulp vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Recensie

Inspirerende survivalgids over hoogbegaafdheid. Wat start met een heldere reflectieaanloop (checktest) voor hoogbegaafden, mondt uit in een praktische definiëring en handreiking waarin de hoogbegaafde, mogelijk samen met een kritisch begripvolle ander, stevig op zelfonderzoek moet uitgaan! Goed afgewogen (invul)opdrachten dragen bij aan het bewustwordingsproces van hoogbegaafden (en hun sociale omgeving). Zij krijgen mogelijkheden aangereikt wat relaxter en prettiger in het leven te staan. Bij hoogbegaafdheid gaat het niet alleen om intellectueel talent, maar ook om een mede door de hoogbegaafdheid beïnvloede wijze van zijn. Dit taalrijke boek, met op elke pagina een of meerdere stripachtige kleurenillustraties reikt kinderen kennis aan over hun talent, dat nogal kan botsen met de manier waarop leeftijdsgenoten in het lerende leven staan. Verder biedt het inzicht in dit talent dat onbedoeld voor teleurstelling en irreële druk bij de bezitter kan zorgen. De gerenommeerde auteurs zijn goed ingevoerd in de materie en reiken met deze gids kinderen, ouders en leerkrachten een gouden hand. Zorgvuldige, niet te missen publicatie (2020). Er verschenen ook survivalgidsen over o.a. pesten* (2020). Met hulp vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462347144 | 129 pagina's

Titel Wat als je hoogbegaafd bent? : survivalgids
Auteur Tessa Kieboom
Secundaire auteur Kathleen Venderickx ; Annelies Nys ; Michèle Vanparys ; Pascale Goossens
Type materiaal Boek
Uitgave Kalmthout : Pelckmans, [2020]
Overige gegevens 129 pagina's - gekleurde illustraties - 21 cm
Annotatie Tekeningen: Michèle Vanparys - Omslag vermeldt: Doe-boek met tips & tricks
ISBN 9789462347144
PPN 433430974
Rubriekscode 462.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Hoogbegaafde kinderen
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Hoogbegaafde kinderen