Weet jij... van wie die plas was?
Boek

Weet jij... van wie die plas was? ([2021])/ Clare Helen Welsh, Nicola O'Byrne, vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar ; redactie: Vitataal

Miko de maki is op vakantie in Alaska. Hij glijdt uit in de sneeuw. Is dat een plas? Bah! Wie heeft dat gedaan? Miko gaat op zoek. Prentenboek met expressieve kleurenillustraties, enkele foto's en weetjes over dieren en hun ontlasting. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In deze opvolger van 'Wooow! Stink jij zo?'* (2021) is Miko de maki op vakantie in Alaska en glijdt uit over een plas. Hij is boos en gaat op onderzoek uit wie daar geplast heeft. Het was niet de plas van de grijze wolf, want hij plast tegen bomen. Het was ook niet de plas van de lederschildpad, want hij plast door zijn bek en spoelt daarna zijn bek schoon. De zeearend poept en plast tegelijk, dus ook hij was het niet. Pas als het rendier langs komt en van de plas drinkt, komen ze erachter wie het was: de beer. Miko doet een plasje op de beer als wraak. In zijn verhaalopbouw is dit een directe kopie van 'Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft', maar dan met plas. Alle dieren antwoorden Miko met 'Een plas van mij? Hoe kom je erbij!' De herhaling en de verschillende dieren en hun plas zullen jonge kinderen zeker aanspreken, en de mooie kleurenillustraties geven een mooi beeld van Alaska. Achterin het vierkante boek zien we enkele kleine kleurenfoto's van de dieren en geeft het boek feitjes over deze dieren en hun ontlasting. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048319817

Titel Weet jij... van wie die plas was?
Auteur Clare Helen Welsh
Secundaire auteur Nicola O'Byrne ; Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2021]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Vertaling van: Wee? It wasn't me!. - London : Macmillan Children's Books, 2021
ISBN 9789048319817
PPN 433245786
Rubriekscode 594
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren; Gedrag
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Gedrag