Waterwerelden
Boek

Waterwerelden (2021)/ Alexander Kaufman, Mariana Rodrigues, vertaling [uit het Engels]: Steven Blaas

Maak kennis met 15 bijzondere waterwerelden over de hele wereld zoals het mangrovebos, de wadden, kwelder, koraalriffen en oceanen. Kijk en lees welke dieren en planten daar allemaal leven. Grote uitgave met veel grote kleurenillustraties. Vanaf ca. 11 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Rijk geïllustreerde grote uitgave (38 cm) waarin 15 bijzondere waterwerelden zijn uitgelicht zoals de wadden, het mangrovebos, koraalrif, kwelder en diep water. De opzet per hoofdstuk is gelijk: een veelkleurige prent introduceert de waterwereld, voorzien van een informatieve strook tekst in kleine letter. Daarna volgt een spread met een precieze legenda van wat er in dat unieke ecosysteem leeft en in samenhang doet leven. De waterwerelden bevinden zich o.a. in Europa (o.a. Waddenzee en Het verdronken land van Saefthinge), Noord-Amerika, Australië, Azië. Ze kennen een bijzondere ecostructuur, die zo is ontstaan door zuurstofrijkdom, diepte van de zee, droogvallen bij eb van stukken land, aanwezigheid van zee-ijs. Door die bijzondere ecostructuur leven er unieke vissen en planten, koraalriffen, schelpdieren en wieren, die elkaar stimuleren tot leven en instandhouding als soort. Met register en inhoudsopgave. Dit boek raakt je als nieuwsgierige kijk-lezer (met een gevorderd leesniveau) door de pakkende, magisch-realistische vormgeving. Het is jammer dat er ter nadere oriëntering geen land- of zeekaartjes zijn bijgevoegd. Als geheel een gedetailleerde, kennisverrijkende, hartverwarmende uitgave, dankzij inhoudelijke vormgeving aanrader voor o.a. school. Vanaf ca. 11 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047713227 | 70 pagina's

Titel Waterwerelden
Auteur Alexander Kaufman
Secundaire auteur Mariana Rodrigues ; Steven Blaas
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2021
Overige gegevens 70 pagina's - gekleurde illustraties - 38 cm
Annotatie Tekst Alexander Kaufman, illustraties Mariana Rodrigues - Met register - Vertaling van: Earth's aquarium. - Dunsfold : Magic Cat Publishing Ltd, (c)2021
ISBN 9789047713227
PPN 43335609X
Rubriekscode 596.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Waterfauna
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Water