Griep
Boek

Griep ([2022])/ Isabelle de Ridder, tekeningen: Ivian & Ilia ; redactie Minke van Dam, Marian van Gog, Isabelle de Ridder

Als je griep hebt, heb je keelpijn en moet je hoesten. Griep krijg je van iemand anders. Vaak gebeurt dat in de winter. Lees ook hoe je griep voorkomt. Met kijkplaat en grote kleurenfoto's en -tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Als je griep hebt, heb je keelpijn en moet je hoesten. Door de koorts heb je het warm en koud tegelijk. Griep krijg je van iemand anders die griep heeft, en dat gebeurt vaak in de winter. In dit deel uit de serie 'De kijkdoos' lees je van alles over griep. Na een paginagrote kijk- en praatplaat van een ziek kind op de bank wordt ingegaan op o.a. wat een virus is, hoe je anderen besmet, het belang van een goede weerstand en wat je ertegen kunt doen. Op elke linkerpagina staat een grote kleurenfoto met daarboven een gekleurd kader. Hierin staan enkele regels tekst in een heel grote schreefloze letter. Op de rechterpagina's zijn een of meerdere kleurrijke tekeningen opgenomen en een langere tekst met meer informatie in een vrij grote schreefloze letter. Beide teksten staan in korte eenvoudige zinnen in de tegenwoordige tijd. Ze zijn geschikt om zelf te lezen of voor te lezen. In de inhoudsopgave zijn dezelfde tekeningetjes/iconen opgenomen als bij de verschillende hoofdstukken. Bevat een lijst met belangrijke woorden met verklaringen in woord en beeld. Dit is een van de weinige jeugdboeken met uitleg over de griep. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086647651 | 24 pagina's

Titel Griep
Auteur Isabelle de Ridder
Instelling /Ivan & Ilia Illustraties, Maastricht
Secundaire auteur Minke van Dam
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2022]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt naam illustrator foutief moet zijn: Ivan & Ilia
ISBN 9789086647651
PPN 434792608
Rubriekscode 605.11
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Griep
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Infectieziekten

Relaties/Serie

De kijkdoos
Boek

De kijkdoos (1983-...)

vol. 220
Uitgeleend