Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Technische hoogstandjes
Boek

Technische hoogstandjes attracties bouwen ([2021])/ John Allan, vertaling [uit het Engels]: Margreet Nauta ; redactie: Anne Firet

Achtbanen zoeven met hoge snelheid door bochten en loopings. Je gaat soms helemaal over de kop, en toch val je niet. Hoe kan dat? Lees wat de functie is van o.a. hefbomen, katrollen, wielen en hellingen. Met grote kleurenfoto's en -illustraties. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In een achtbaan rijd je in een paar tellen al op topsnelheid door loopings en lussen. Een achtbaan bestaat uit een sterke constructie met allerlei handige mechanieken. Hoe dat allemaal werkt, lees je in dit boek. In acht hoofdstukken van ieder vier pagina's wordt ingegaan op onderwerpen als wiel en helling, aandrijving en constructies, Korte alinea's tekst leggen de verschillende begrippen uit ondersteund door grote kleurenfoto's van (mensen in) achtbanen, duidelijke illustraties van o.a. hoe magneten werken en vele weetjes onder meer in een kader. Moeilijke woorden en veelgebruikte termen zijn vetgedrukt, ze zijn in de woordenlijst achterin opgenomen. Daar vind je eveneens een register en tips voor enkele boeken en websites met filmpjes. Maakt deel uit van de vierdelige reeks 'Science in het pretpark'*. Interessant boek dat een inkijkje geeft in de werking van de achtbaan en tegelijkertijd vele natuurkundige begrippen op een begrijpelijke manier uit weet te leggen. Het stoere onderwerp en de vele foto's van de attracties maken het boek zeer geschikt voor in techniek geïnteresseerde nieuwsgierige pretparkliefhebbers van ca. 10 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086647392 | 32 pagina's

Titel Technische hoogstandjes : attracties bouwen
Auteur John Allan
Secundaire auteur Margreet Nauta ; Anne Firet
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Clever machinery : pulleys, levers and more. - Hungry Tomato Ltd, (c)2020. - (Amusement park science)
ISBN 9789086647392
PPN 434282014
Rubriekscode 491
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Pretparken; Mechanica
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Pretparken

Relaties/Serie

Science in het pretpark
Boek

Science in het pretpark (2021-...)

vol.
Uitgeleend
John Allan