Veel te lief
Boek

Veel te lief ([2021])/ Myriam Ouyessad & Éric Gasté, vertaling [uit het Frans]: Inge Bergh

Brombeer doet alles voor zijn jong. Maar op een dag wil het jong niets meer. Hij zegt 'nee!' en moppert. Wat kan Brombeer doen? AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Brombeer is zo blij met zijn jong (op de trui van brombeer 'welp' genoemd) dat hij alles voor hem doet. Als hij honger heeft, haalt hij honing, wil hij drinken holt Brombeer voor fris water naar de beek, en als het jong wil spelen is hij een draak of vliegtuig. Maar op een dag zegt het jong geen zin te hebben in vis en begint hij steeds te mopperen. Niet slapen willen of niet mee willen spelen. Brombeer begint te grommen en het jong gromt ook. Dat gaat niet goed, maar gelukkig weet muis een oplossing. Aardig verhaal over het thema opvoeden, waarbij de volwassene ook gewoon 'nee' moeten leren zeggen tegen een kind. Op de paginagrote, vrolijke en dynamische illustraties is ook steeds muis te zien met een eigen verhaal. Deze muis komt in de tekst pas aan het slot van het verhaal aan het woord. Op de illustraties is ook duidelijk de overgang van de liefdevolle houding van brombeer tot zijn jong naar ergernis als het jong begint te grommen uitgebeeld. De tekst is aangepast aan AVI-M4 zonder kinderachtig te worden en zowel als blok in de illustratie geplaatst, als in tekstballonnen. Een deel in de serie 'Mopperberen'*. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462915794

Titel Veel te lief
Auteur Myriam Ouyessad
Secundaire auteur Eric Gasté ; Inge Bergh
Type materiaal Boek
Uitgave Eke : De Eenhoorn, [2021]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Tekst: Myriam Ouyessad, illustraties: Éric Gasté - Vertaling van: Le problème avec les oursons trop grognons. - Saint-Pierre-des-Corps : L'Élan, (c)2016
ISBN 9789462915794
PPN 434220167
Thematrefwoord Emoties
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Mopperberen
Boek

Mopperberen (2021-...)

vol.
Uitgeleend
Myriam Ouyessad