Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Kit en Kaat bakken pannenkoeken
Boek

Kit en Kaat bakken pannenkoeken (2021)/ Jolanda Horsten & Hélène Jorna

Juf Maartje gaat op vakantie. Kit en Kaat mogen op haar huis en kat passen. Juf Maartje heeft een heel grote keuken. Kit en Kaat willen meteen koken. Ze beginnen een pannenkoekenrestaurant voor één avond. Verhaal in stripvorm, AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Leesboekje in stripvorm: in dit vierde deeltje van de serie over Kit en Kaat gaan de twee vriendinnen pannenkoeken bakken. Juf Maartje gaat op vakantie en zij passen op haar huis en kat Ted. Ze vinden de uitgebreide keuken geweldig en besluiten een pop-up eettent te starten: een pannenkoekenrestaurant voor één avond. Snel halen ze alle spullen en beginnen met bakken. Maar een goede pannenkoek maken valt nog niet mee. In de strip is veel aandacht voor het bakproces: 'Gek, wat warmte doet. Boter is hard en wordt zacht. Beslag is zacht en wordt hard'. Tussendoor nog wat baktips en recepten. De kleurrijke, wat eenvoudige, tekeningen passen goed bij de losse sfeer van het verhaal. Achterin stellen de makers van het boek zich voor. De leeftijd van Kit en Kaat is niet helemaal duidelijk. Het feit dat ze samen twee weken op het huis passen en zelf koken maakt ze een stuk ouder dan de doelgroep. Of is in een strip gewoon alles mogelijk? Zoiets wordt wel gezegd in één van de tips. AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048732906 | 27 pagina's

Titel Kit en Kaat bakken pannenkoeken
Auteur Hélène Jorna
Secundaire auteur Jolanda Horsten
Type materiaal Boek
Editie 3e druk;
Uitgave Tilburg : Zwijsen, sluit aan bij school, 2021
Overige gegevens 27 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Tekst: Jolanda Horsten, illustraties: Hélène Jorna. - Uitgave in samenwerking met Stichting Kinderen Lezen Techniek - 1e druk: 2017
ISBN 9789048732906
PPN 434443271
Thematrefwoord Koken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Estafette. Leesboekjes
Boek

Estafette. Leesboekjes (2009-...)

vol.
Uitgeleend