Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Vrije val
Boek

Vrije val zwaartekracht en energie ([2021])/ John Allan, vertaling [uit het Engels]: Lisa van der Sluijs ; eindredactie: Anne Firet

Achtbanen zoeven met hoge snelheid door bochten en loopings. Je gaat soms helemaal over de kop, en toch val je niet. Hoe kan dat? Lees wat de rol is van de zwaartekracht. Met grote kleurenfoto's en -illustraties. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Achtbanen werken niet zonder zwaartekracht, die alles naar de aarde trekt en er voor zorgt dat voorwerpen versnellen als ze naar beneden vallen. Hoe zwaartekracht werkt, lees je in dit boek. In acht hoofdstukken van ieder vier pagina's wordt ingegaan op onderwerpen als g-krachten en vrije val, zwaartepunt en soorten energie waaronder kinetische en potentiële, Korte alinea's tekst leggen de verschillende begrippen uit ondersteund door grote kleurenfoto's van (mensen in) achtbanen, duidelijke illustraties en vele weetjes onder meer in een kader. Moeilijke woorden en veelgebruikte termen zijn vetgedrukt, ze zijn in de woordenlijst achterin opgenomen. Daar vind je eveneens een register en tips voor enkele boeken en websites met filmpjes. Maakt deel uit van de vierdelige reeks 'Science in het pretpark'*. Interessant boek dat een inkijkje geeft in de werking van de achtbanen en tegelijkertijd vele natuurkundige begrippen op een begrijpelijke manier uit weet te leggen. Het stoere onderwerp en de vele foto's van de attracties maken het boek zeer geschikt voor in techniek geïnteresseerde nieuwsgierige pretparkliefhebbers van ca. 10 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086647408 | 32 pagina's

Titel Vrije val : zwaartekracht en energie
Auteur John Allan
Secundaire auteur Lisa van der Sluijs ; Anne Firet
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Vertical drop : gravity in motion. - Hungry Tomato Ltd, (c)2020. - (Amusement park science)
ISBN 9789086647408
PPN 434281875
Rubriekscode 491
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Pretparken; Mechanica
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Pretparken

Relaties/Serie

Science in het pretpark
Boek

Science in het pretpark (2021-...)

vol.
Uitgeleend
John Allan