Harry Potter ve Azkaban tutsagi
Boek

Harry Potter ve Azkaban tutsagi (subat 2021)/ J.K. Rowling, [Ingilizce'den] çevirenler Sevin Okyay, Kutlukhan Kutlu

Onderweg naar Zweinstein wordt Harry (13) aangevallen door Dementors. Op school aangekomen blijkt hij het doelwit te zijn van een ontsnapte moordenaar. Gelukkig krijgt Harry hulp van zijn vrienden en van een nieuwe leraar. Turkse editie. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Turkse editie van 'Harry Potter en de gevangene van Azbakan' (deel 3). Harry is een weesjongen van ongeveer dertien jaar, die wordt opgevoed door zijn burgerlijke oom en tante, die niets begrijpen van zijn toverij. Want van zijn overleden ouders, heks en tovenaar, heeft Harry grote toverkracht geërfd. Daarom zit hij ook op de School voor Hekserij en Toverij. Als zijn familie hem in de schoolvakantie voor de zoveelste keer beledigt, loopt hij weg. Eenmaal terug op school blijkt hij doelwit te zijn van Sirius Black, een ontsnapte moordenaar. Ondanks z'n toverkracht en toverkunsten ontsnapt hij met moeite aan grote gevaren en veel verraad. Maar vooral door de steun van zijn vrienden Ron en Hermione wordt het kwaad overwonnen en blijkt z'n vijand een vriend. Dit is het vervolg op 'Harry Potter en de steen der wijzen' en 'Harry Potter en de geheime kamer', die beide diverse prijzen kregen. Dat verdient ook dit derde deel, dat een plezier om te lezen is voor jongeren vanaf circa 12 jaar én voor volwassenen. Het inventieve verhaal is een meeslepende waterval van avonturen, die met heel veel humor verteld worden. Een boek om in één adem uit te lezen. Omslagillustratie in kleur van twee jongens op de rug van een eng beest. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Turks | 9789750803116 | 395 pagina's

Titel Harry Potter ve Azkaban tutsagi
Auteur J.K. Rowling
Secundaire auteur Sevin Okyay
Type materiaal Boek
Editie 56. baski;
Uitgave Istanbul : YKY, subat 2021
Overige gegevens 395 pagina's - 20 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt logo: Wizarding World - 1e druk: 2001 - Vertaling van: Harry Potter and the prisoner of Azkaban. - London : Bloomsbury, 1999
ISBN 9789750803116
PPN 43442353X
Genre sprookjes - schoolverhaal
Thematrefwoord Tovenaars ; Magie ; Weeskinderen ; Schoolleven
Taal Turks

Relaties/Serie

Harry Potter
Boek

Harry Potter (2001...)

vol. 3
Uitgeleend
J.K. Rowling
Dogan kardes kitapligi
Boek

Dogan kardes kitapligi (19--?-...)

vol. 157
Uitgeleend
Yapi Kredi yayinlari
Boek

Yapi Kredi yayinlari (2000-...)

vol. 1530
Uitgeleend