Harry Potter i wiezien Azkabanu
Boek

Harry Potter i wiezien Azkabanu ([2016])/ J.K. Rowling, tlumaczyl Andrzej Polkowski

Onderweg naar Zweinstein wordt Harry (13) aangevallen door Dementors. Op school aangekomen blijkt hij het doelwit te zijn van een ontsnapte moordenaar. Gelukkig krijgt Harry hulp van zijn vrienden en van een nieuwe leraar. Poolse edite. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Poolse editie van 'Harry Potter en de gevangene van Azbakan' (deel 3). Harry is een weesjongen van ongeveer dertien jaar, die wordt opgevoed door zijn burgerlijke oom en tante, die niets begrijpen van zijn toverij. Want van zijn overleden ouders, heks en tovenaar, heeft Harry grote toverkracht geërfd. Daarom zit hij ook op de School voor Hekserij en Toverij. Als zijn familie hem in de schoolvakantie voor de zoveelste keer beledigt, loopt hij weg. Eenmaal terug op school blijkt hij doelwit te zijn van Sirius Black, een ontsnapte moordenaar. Ondanks z'n toverkracht en toverkunsten ontsnapt hij met moeite aan grote gevaren en veel verraad. Maar vooral door de steun van zijn vrienden Ron en Hermione wordt het kwaad overwonnen en blijkt z'n vijand een vriend. Dit is het vervolg op 'Harry Potter en de steen der wijzen' en 'Harry Potter en de geheime kamer', die beide diverse prijzen kregen. Dat verdient ook dit derde deel, dat een plezier om te lezen is voor jongeren vanaf circa 12 jaar én voor volwassenen. Het inventieve verhaal is een meeslepende waterval van avonturen, die met heel veel humor verteld worden. Een boek om in één adem uit te lezen. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Pools | 9788380082151 | 452 pagina's

Titel Harry Potter i wiezien Azkabanu
Auteur J.K. Rowling
Secundaire auteur Andrzej Polkowski
Type materiaal Boek
Uitgave Poznan : Media Rodzina, [2016]
Overige gegevens 452 pagina's - kaart - 21 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels - Vertaling van: Harry Potter and the prisoner of Azkaban. - London : Bloomsbury, 1999
ISBN 9788380082151
PPN 434413534
Genre sprookjes - schoolverhaal
Thematrefwoord Tovenaars ; Magie ; Weeskinderen ; Schoolleven
Taal Pools

Relaties/Serie

Harry Potter
Boek

Harry Potter (2016-...)

vol. 3
Uitgeleend
J.K. Rowling