The misfits
DVD

The misfits ([2021])/ directed by Renny Harlin

Een groep criminelen die zich 'The Misfits' noemen rekruteert de beruchte dief Richard Pace. Ze hebben hem nodig om een gewaagde goudroof te plegen in een gevangenis in het Midden-Oosten.

Recensie

Actiekomedie van Renny Harlin (Skiptrace; Die Hard 2; Cliffhanger) met Pierce Brosnan (Die another day; The foreigner) naast onder meer Tim Roth en Nick Cannon. Wanneer de beruchte dief Richard Pace weet te ontsnappen uit een zwaarbewaakte gevangenis, achtervolgd door FBI en politie, wordt hij opgepikt door een groep criminelen die zich de 'Misfits' noemen. Deze vijf mannen en vrouwen zijn moderne Robin Hoods en hebben Pace nodig voor een gedurfde operatie: ze willen de miljoenen aan goudstaven stelen die bewaard worden onder een hypermoderne private gevangenis in een land in het Midden-Oosten. De eigenaar is financier van terroristische organisaties. De film is opgenomen in Abu Dhabi, Dubai en Los Angeles met financiële steun van de Verenigde Arabische Emiraten. De recensenten geven 1 of 2 sterren. André Waardenburg (NRC 24-8-'21): '(...) het scenario zit vol met achteloos racisme, islamofobie en Arabische karikaturen. Een bewegende toerismefolder is The Misfits echter wel (...) De actiesequenties houden niet over en hoofdrolspeler Pierce Brosnan (1953) speelt een soort versie van de James Bond die hij ooit was. (...)' Kevin Toma (Volkskrant 25-8-'21): '(...) Pierce Brosnan is het enige pluspunt van The Misfits (...) bevat geen minuut die de opnamen rechtvaardigde (...)'.

Specificaties

Engels | 8711983972513

Titel The misfits
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Renny Harlin ; Pierce Brosnan ; Nick Cannon
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2021]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 93 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Pierce Brosnan, Nick Cannon, Hermione Corfield. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Film Gate, 2021
ISBN 8711983972513
PPN 434944181
Genre humoristische roman - thriller
Taal Engels