The courier
DVD

The courier ([2021])/ directed by Dominic Cooke

Tijdens de Koude Oorlog wordt een Britse zakenman gerecruteerd om als spion geheime informatie uit de Sovjet-Unie te smokkelen.

Aanwezigheid

Recensie

Britse historische spionagefilm (2020) van Dominic Cooke (On Chesil Beach). Met Benedict Cumberbatch (The imitation game), Merab Ninidze (Jupiter's moon), Rachel Brosnahan (Patriot's day) en Jessie Buckley (Beast). 1962. Tijdens de Koude Oorlog recruteren CIA en MI-6 een Britse zakenman als spion. Hij moet in Moskou met hulp van een Sovjetofficier geheime informatie het land uit smokkelen. Zonder ervaring begint hij aan de levensgevaarlijke missie en race tegen de klok. Beoordeling MDb: 7.2. Ruud Vos (Filmtotaal 8-9-'21): 'oerdegelijk historisch drama, met voor de zoveelste keer Cumberbatch die een verschil maakt (...) boeit van begin tot eind en je steekt er ook nog wat van op. Wereldschokkend is het allemaal niet, maar als je daar ook niet per se naar op zoek bent, dan zit je goed' (3 sterren). Berend Jan Bockting (Volkskrant 8-9-'21): 'Cumberbatch excelleert als de onopmerkelijke Engelse zakenman en spion Greville Wynne in een degelijke biopic met een passende boodschap: gewone mensen zijn tot grote veranderingen in staat' (3 sterren). Robbert Blokland (NRC 7-9-'21): 'conventionele maar geslaagde spionnenthriller waarin alle clichés van het genre de revue passeren (...) De filmer weet de spanning en paranoia vooral knap op te voeren tijdens de scènes in Moskou' (3 sterren).

Specificaties

Engels | 5412370803306

Titel The courier
Secundaire auteur Dominic Cooke ; Benedict Cumberbatch ; Merab Ninidze ; Rachel Brosnahan
Type materiaal DVD
Uitgave [Braine-l'Alleud] : Belga Home Video, [2021]
Overige gegevens 1 dvd-video (112 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Benedict Cumberbatch, Merab Ninidze, Rachel Brosnahan. - Engels gesproken, Frans nagesynchroniseerd, ondertiteld in het Nederlands of Frans - Videoversie van de film: Groot-Brittannie : 42 Sunnymarch, 2020
ISBN 5412370803306
PPN 434827312
Genre spionageroman
Thematrefwoord Koude oorlog ; Spionnen ; Moskou (stad); 1962
Taal Engels