Echt nep
Boek

Echt nep spelen met de realiteit in tijden van AI, deepfakes en de metaverse (oktober 2021)/ Menno van Doorn, Sander Duivestein, Thijs Pepping, met een introductie van Andrew Keen ; redactie: Michiel Boreel & Evert de Vries

Overzicht van actuele, soms verontrustende ontwikkelingen in de mediatechnologie, met name desinformatie, alternatieve feiten, complottheorieen en conspiritualiteit.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek duikt in de wondere wereld van desinformatie, alternatieve feiten, complottheorieën en conspiritualiteit. Het is een logisch vervolg op eerdere publicaties van dezelfde auteurs over mediatechnologie. Ze onderscheiden de media in: analoge media, elektronische media, digitale media, synthetische media en cryptomedia. Het boek is opgedeeld in vier delen: Spelen met de realiteit, De eeuwige strijd tussen feit en fictie, De toekomst van synthetische media, Herstelverhalen en mediabewustzijn. Met vooruitziende blik wordt de lezer meegenomen in de wereld van crypto, non-fungible tokens, media lego, headless brands en metaverse. Fascinerend en uiterst actueel, maar dit soort termen zal niet iedereen aanspreken. Verontrustend? Misschien, maar vooral door het vierde deel toch een positief toekomstverhaal dat zich richt op een betere wereld. Spaarzaam geïllustreerd, eigentijdse lay-out. Met bronnenoverzicht. Een visionair boek voor een redelijke lezerskring.

Specificaties

Nederlands | 9789083069692 | 309 pagina's

Titel Echt nep : spelen met de realiteit in tijden van AI, deepfakes en de metaverse
Auteur Menno van Doorn
Secundaire auteur Sander Duivestein ; Thijs Pepping ; Andrew Keen ; Michiel Boreel
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Voorschoten : Bot Uitgevers, oktober 2021
Overige gegevens 309 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789083069692
PPN 433263237
Rubriekscode 090
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Nepnieuws; Onderzoek
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Nepnieuws