Klein wit visje hoort watermuziek
Boek

Klein wit visje hoort watermuziek (2021)/ Guido Van Genechten, artistieke leiding: Sigrid Werck ; stem klein wit visje: Elmo De Groof ; stem Zeepaardje: Ella Luyckx

Klein wit visje wordt blij wakker en zingt een liedje. Ook schildpad, inktivis, zeepaardje en de andere zeedieren zingen een deuntje, ieder op hun eigen manier. En waar komt die betoverende watermuziek vandaan? Vierkant hardkartonnen prentenboek met vrolijke gekleurde tekeningen en geluidsknoppen. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Vierkant geluidenboek voor peuters, met rechte hoeken, over het aandoenlijke kleine witte visje, een bekend figuurtje uit diverse prentenboeken van Guido Van Genechten. Als het visje wakker wordt, zingt hij een vrolijk liedje en zwemt langs zijn vriendjes. Alle dieren die hij tegenkomt, achtereenvolgens een schildpad, inktvis, dolfijn, zeepaardje, zee-egel en zeester, maken hun eigen bijzondere geluid of zingen ook een liedje; zo klinkt dat van zeepaardje wat beteuterd door zijn verstopte neus. De tekstloze liedjes zijn te beluisteren via een verdiept geluidsknopje in de tekening. Ze zijn vriendelijk en eenvoudig, steeds zijn op de achtergrond ook de verrukte kreetjes van het visje te horen. Het hardkartonnen prentenboek heeft twee rechte hoeken. Opvallend zijn de pikzwarte achtergronden die alle pagina's vullen. Daarop steken klein wit visje, de andere waterdieren en -planten helder af. De eenvoudige, vriendelijke tekst van twee of drie regels is gedrukt in een zwarte fantasieletter in de tekeningen. In het verdikte achterplat is het plastic batterijdoosje met aan-en-uitknop verwerkt. Deel uit de uitgebreide serie 'Geluidenboekje'*. Aantrekkelijke uitgave voor kinderen vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044834550

Titel Klein wit visje hoort watermuziek
Auteur Guido Van Genechten
Secundaire auteur Sigrid Werck ; Elmo De Groof
Type materiaal Boek
Editie Tweede druk;
Uitgave [Alkmaar] : Clavis muziek, 2021
Overige gegevens 18 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie 1e druk: 2019
ISBN 9789044834550
PPN 434269964
Genre dierenleven
Thematrefwoord Zeedieren ; Zangkunst ; Geluiden
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Geluidenboekje
Boek

Geluidenboekje (2011-...)

vol.
Uitgeleend