De geschiedenis van het voetbal
Boek

De geschiedenis van het voetbal van het prille begin tot nu (oktober 2021)/ tekst, tekeningen en inkleuring Tom Bouden, coördinatie: Sam De Graeve, Nils De Malsche & Joni Verhulst

Waarom is een voetbal zwart en wit? En hoe is de penalty ontstaan? Stripverhaal waarin van alles over de geschiedenis van het voetbal wordt verteld. Ballonstrip in kleur. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 17/10/2024
    8-14 jaar - 2e verd. - Spanning en Avontuur - Sport en spel VOETBAL BOUD

Recensie

Met de nodige humor wordt in deze ballonstrip de hele geschiedenis van het voetbal verteld. De eerste mensachtigen zeiden het al toen ze iemand tegen een steentje zagen schoppen: 'Dat heeft het potentieel groot te worden. Ik zie verschillende stammen die het tegen elkaar opnemen in een spel waarbij ronde voorwerpen met de voet weggetrapt worden in grote metalen tempels zonder dak waar de elite in glazen dozen dure hapjes en bruisende drank voorgeschoteld krijgt.' Werkelijk alles komt langs. Iets wat wij tegenwoordig normaal vinden, zoals de strafschop, betaald voetbal, de kaarten en shirtsponsoring, moest eerst bedacht worden. Striptekenaar en -scenarist Tom Bouden is vooral bekend als medewerker van de stripserie 'F.C. De Kampioenen'. Voor veel kinderen en volwassenen is voetbal erg belangrijk in hun leven. Niet alleen worden er wedstrijden gespeeld, bekeken en becommentarieerd, op kleine veldjes en in enorme stadions, er worden ook vele tv-programma's, films, boeken en strips rond voetbal gemaakt. Daarom is deze strip een welkome aanwinst. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463936040 | 38 pagina's

Titel De geschiedenis van het voetbal : van het prille begin tot nu
Auteur Tom Bouden
Secundaire auteur Sam De Graeve
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Gent : Borgerhoff & Lamberigts, oktober 2021
Overige gegevens 38 pagina's - gekleurde illustraties - 33 cm
ISBN 9789463936040
PPN 434854964
Rubriekscode 619.13
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voetbal; Geschiedenis; Stripverhalen
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Voetbal