Dune
DVD

Dune ([2022])/ directed by Denis Villeneuve

Een jongeman wordt tot het uiterste gedreven als hij, om de toekomst van zijn familie en volk veilig te stellen, naar een gevaarlijke planeet gaat waar zich een kostbare grondstof bevindt waar ook andere mogendheden op azen.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaanse sf-film (2021) van Denis Villeneuve (Arrival, Blade runner 2049). Met Timothée Chalamet (Call me by your name), Rebecca Ferguson (Mission impossible) en Stellan Skarsgard (Mamma mia!). Verfilming van het eerste Dune-boek (1965) van Frank Herbert. De talentvolle Paul Atreides reist naar de gevaarlijke woestijnplaneet Arrakis, 'Dune' genoemd, om de toekomst van zijn familie en volk veilig te stellen. Arrakis is rijk aan een kostbare grondstof met bijzondere en levensverlengende krachten waar kwaadaardige mogendheden hevig om strijden. Beoordeling IMDb: 8.2. Belinda van de Graaf (Trouw 15-9-'21): 'spanning en avontuur, opgetrokken rond een held, een slechterik en een verrader. Je kunt het (...) over ecologie en evolutie hebben, je kunt er een psychologische thriller in zien, maar evengoed een oorlogsfilm of een coming-of-agedrama' (3 sterren). Job Vijftigschild (Cinemagazine 16-9-'21): "imposante film (...) muziek van componist Hans Zimmer is overweldigend (...) ruimteschepen en paleizen zijn gigantisch. Toch ontbreekt de grootsheid van het 'Dune' universum in het verhaal" (4 sterren). Thierry Verhoeven (Filmtotaal 15-9-'21): 'gelukkig is Dune meer dan zijn plot. Villeneuve heeft namelijk volop oog voor de wereld waarin het omvangrijke verhaal zich afspeelt' (4 sterren).

Specificaties

Engels | 5051888255308

Titel Dune
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Denis Villeneuve ; Timothée Chalamet ; Rebecca Ferguson ; Oscar Isaac ; Frank Herbert
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Warner Bros. Home Entertainment, [2022]
Overige gegevens 1 dvd-video (141 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac. - Engels gesproken, Frans of Duits nagesynchroniseerd, ondertiteld in 5 talen waaronder Nederlands - Gebaseerd op het boek van Frank Herbert - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Legendary Pictures, 2021 - Bevat extra: The Royal Houses
ISBN 5051888255308
PPN 434909785
Genre science-fiction - avonturenroman
Taal Engels