The sketch artist
DVD

The sketch artist ([2021])

De jonge forensisch tekenaar Eve lost samen met de andere leden van het forensisch onderzoeksteam vanuit het mortuarium van Montreal misdaden op.

Recensie

Franstalige Canadese misdaadserie (2021, 10 delen) van regisseur/producer Alexis Durand-Brault. Met Rachel Graton, Rémy Girard (Incendies) en Sophie Lorrain. Hoofdpersoon Eve is een jonge forensisch tekenaar die mensen als het ware kan 'lezen'. Met de andere leden van het forensisch onderzoeksteam - haar gehandicapte maar methodische baas Maryse Ferron, onderzoeker Bernard Dupin met een duister privéleven en de onervaren technische assistent Anthony Kamal - lost ze misdaden op. Zoals de zaak van een jonge vrouw die als teenager lang werd ontvoerd en zich na jaren probeert te herinneren hoe haar ontvoerder er uitzag. En de terugkeer van Eve's ex leidt tot heropening van de zaak rond de verdwijning van haar zoontje. Beoordeling IMDb: 5.8. Sabine De Vos (Nieuwsblad.be 10-12-'21): 'Fantastic Four met politiebadge (...) De vier helden van de onderzoeksbrigade lijken zo weggeplukt uit het crimihandboek (...) het bonte ploegje in een voormalig lijkenhuis in Montreal [lost] elke misdaad in een handomdraai én telkens twee afleveringen op' (3 sterren). Season1.be (10-12-'21): 'fascinerende 10-delige Canadese misdaadthriller verteld vanuit het perspectief van een jonge forensisch tekenaar (...) intrigerende inkijk in het reilen en zeilen van een uniek samengesteld rechercheteam' (3,5 sterren).

Specificaties

Frans | 5407003483055

Titel The sketch artist
Uniforme titel Portrait-robot
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Yan Lanouette-Turgeon ; Alexis Durand-Brault ; Rachel Graton ; Rémy Girard
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumière, [2021]
Overige gegevens 2 dvd-video's (10 × 45 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Rachel Graton, Rémy Girard, Sophie Lorrain, regisseurs: Yan Lanouette-Turgeon, Alexis Durand-Brault. - Frans gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van de televisieserie: Canada : Also, 2021 - Alternatieve titel: Portrait-robot
ISBN 5407003483055
PPN 434882070
Genre detectiveroman
Taal Frans

Relaties/Serie

Crime series
DVD

Crime series (2008-...)

vol.
Uitgeleend