Spirit
DVD

Spirit ongetemd ([2021])/ directed by Elaine Bogan, Ennio Torresan

Texas, eind 19e eeuw. Het meisje Lucky (12) is bevriend met de wilde mustang Spirit. Als veedieven Spirit en zijn kudde willen vangen, bedenken Lucky en haar vriendinnen Pru en Abigail een gewaagd plan om hen te redden. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

De animatiefilm 'Spirit ongetemd' is een spin-off van de animatiefilm 'Spirit: Stallion of the Cimarron'* (2002) en van de animatieserie 'Spirit samen vrij'** (2017- ). De ongeveer 12-jarige Fortuna 'Lucky' Prescott is na de dood van haar moeder, een Mexicaanse rodeo-artiest, opgegroeid bij haar rijke familie in een stadje aan de oostkust. Na een ongelukkig voorval gaan de onstuimige en rebelse Lucky en haar tante logeren bij haar vader Jim, die nog in het grensstadje Miradero woont. Onderweg maakt ze kennis met een wilde mustang die ze Spirit noemt. Lucky wordt vriendinnen met Pru en Abigail, die ieder een eigen paard hebben. Wanneer de drie meisjes ontdekken dat een bende veedieven Spirit en zijn kudde willen vangen bedenken ze een gewaagd plan om hen te redden. Kidsweek (7-8-'21): '(...) De film is grappig, maar vooral spannend (...) Oké, verhalen over moed, doorzettingsvermogen en vriendschap hebben we vaker gezien. (...)' Eric le Duc (Telegraaf 5-8-'21): '(...) De animatie mag dan eenvoudig ogen; de film is grappig, spannend en verkondigt licht verteerbare boodschappen over identiteit, doorzettingsvermogen, vriendschap en respect voor de natuur. Maar het is de pretentieloze puurheid die van Spirit ongetemd een zoete en hartverwarmende familiebelevenis maakt.' Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Engels | 5053083229771

Titel Spirit : ongetemd
Uniforme titel Spirit ongetemd Spirit untamed
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Elaine Bogan ; Ennio Torresan Jr. ; Vajèn van den Bosch ; Stephanie van Eer ; Sterre van Woudenberg
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : DreamWorks, [2021]
Overige gegevens 1 dvd-video (84 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Nederlandse stemacteurs onder anderen: Vajèn van den Bosch, Stephanie van Eer, Sterre van Woudenberg. - Engels, Nederlands of Frans gesproken en ondertiteld - Videoversie van de animatiefilm: Verenigde Staten : Dreamworks, 2021 - Bevat extra's, onder andere: Je kracht vinden ; Thuis op de prairie ; Snacktijd s'mores
ISBN 5053083229771
PPN 43469777X
Genre paarden/pony's - wild-west roman
Thematrefwoord paarden
Taal Engels