De rechtstreekse weg
Boek

De rechtstreekse weg dertig oefeningen om tot ontwaken te komen ([2021])/ Adyashanti, vertaald uit het Engels door Han van den Boogaard

Meditatieve oefeningen om in contact te komen met de onbekende dimensies van jezelf, en je daar steeds bewuster van te worden.

Aanwezigheid

Recensie

Klein en overzichtelijk boekje over non-duale bewustzijnsontwikkeling, dat wil zeggen: het ervaren van bewustzijn en het loslaten van ego-bewustzijn. Over non-dualiteit bestaan veel boeken. De meeste boeken zijn theoretisch. Het zijn min of meer leerboeken. De benadering van Adyashanti is gericht op oefeningen. Na een korte inleiding bevat het boek 30 meditatieve oefeningen. Elke bewustzijns-oefening is beschreven op ca. drie pagina's. Het zijn praktische, duidelijke oefeningen die meerdere keren herhaald kunnen worden. De opzet van het hele boek is sober en duidelijk. Hiermee onderscheidt Adyashanti zich van de meer uitbundige stijl van veel andere Amerikaanse auteurs op dit gebied. Door de directe, oefeningsgerichte benadering is dit boek anders dan de doorgaans theoretisch/beschouwende boeken over non-dualiteit. Hierdoor is het boek ook toegankelijk en waardevol voor lezers die minder bekend zijn met dit onderwerp, maar zich wel betrokken voelen bij spiritualiteit. Tiende boek van deze spirituele leraar uit de Verenigde Staten.

Specificaties

Nederlands | 9789493228313 | 171 pagina's

Titel De rechtstreekse weg : dertig oefeningen om tot ontwaken te komen
Auteur Adyashanti
Secundaire auteur Han van den Boogaard
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Samsara, [2021]
Overige gegevens 171 pagina's - 21 cm
Annotatie Vertaling van: The direct way : thirty practices to evoke awakening. - Sounds True, Inc., (c)2021
ISBN 9789493228313
PPN 433173785
Rubriekscode 158.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zenmeditatie; Levenskunst
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Zenmeditatie