Peak mind
Boek

Peak mind de nieuwe wetenschap van focus en concentratie ([2021])/ Amishi Jha, vertaald uit het Engels door Karl van Klaveren

Analyse van wat aandacht is en welke hersensystemen daarbij zijn betrokken; met oefeningen om het aandachtsproces te optimaliseren op basis van mindfulness.

Aanwezigheid

Recensie

De auteur, hoogleraar psychologie (Miami), richt zich op het concept 'aandacht' als een van de krachtigste functies van de hersenen. Op basis van empirisch onderzoek maakt de lezer kennis met wat aandacht is, welke hersensystemen erbij zijn betrokken en waarom het zo belangrijk is voor de informatievoorziening van het brein. Verder komt aan de orde hoe en waarom aandacht uitgeput raakt en wat daarvan de gevolgen zijn. Het boek staat vol oefeningen die gericht zijn op processen en netwerken van het brein en zijn bedoeld om het aandachtssysteem te optimaliseren en te trainen. Mindfulness neemt hierbij een sleutelpositie in. Door aandachtstraining kan het brein bovendien daadwerkelijk veranderen (neuroplasticiteit). De korte oefeningen die de verschillende hoofdstukken illustreren, bouwen geleidelijk op en het boek sluit af met een korte, gestructureerde kerntraining voor de hersenen die de lezer in enkele weken kan doorlopen. Wetenschappelijke en praktische onderbouwing van mindfulness, maar ook een praktische methode voor lezers die meer focus willen bereiken.

Specificaties

Nederlands | 9789025908331 | 411 pagina's

Titel Peak mind : de nieuwe wetenschap van focus en concentratie
Auteur Amishi Jha
Secundaire auteur Karl van Klaveren
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Ten Have, [2021]
Overige gegevens 411 pagina's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: Peak mind. - New York : HarperCollins Publishers, (c)2021
ISBN 9789025908331
PPN 433310979
Rubriekscode 415.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Concentratievermogen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Concentratie-vermogen