De grote rode bus
Boek

De grote rode bus (2021)

Bundeling van zeven Gouden Boekjes over Donald Duck, Mickey Mouse en hun vrienden. Prentvertelling met kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Verzamelbundel met zeven van de in totaal vijftien Gouden Boekjes die in 2012 door Rubinstein werden uitgebracht in de serie 'Een Disney Gouden Boekje'*. In 'Donald Duck: de zeilboot' (oorspronkelijk 1954) heeft Donald de hele zomer gewerkt aan een speelgoedzeilbootje. Nadat hij een dutje heeft gedaan, komt hij tot de ontdekking dat de eekhoorns Knabbel en Babbel met zijn bootje aan het varen zijn. Dat kan Donald natuurlijk niet zomaar laten gebeuren! In 'Brand meester!' vertelt Goofy sterke verhalen over zijn werk als vrijwilliger bij de brandweer. 'De limonadekoning' en 'Pluto, waar ben je?' zijn geïllustreerd in een oudere, nostalgische stijl. De afzonderlijke verhalen worden steeds voorafgegaan door een grote afbeelding van de voorkant van het oorspronkelijke Gouden Boekje. Deze verhalen verschenen samen met de acht andere oorspronkelijke deeltjes in verkleinde vorm (met meerdere bladzijden op een pagina) in de bundel 'Het gouden boek van Donald Duck en zijn vrienden'* (2015). Voorlezen aan Donald Duck-fans vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 176 pagina's

Titel De grote rode bus
Secundaire auteur Mascha de Vries
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2021
Overige gegevens 176 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Vertaald uit het Engels door Mascha de Vries, Adrienne Hak - Bevat 7 boekjes eerder verschenen in de Disney gouden boekjesreeks in 2012
PPN 433391243
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Gouden boekjes
Boek

Gouden boekjes (1953-...)

vol.
Uitgeleend