100 woorden
Boek

100 woorden (2021)/ vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar, redactie en productie: Vitataal

Groot hardkartonnen aanwijsprentenboek met kleurenfoto's van kinderen en allerlei voorwerpen, ingedeeld in thema's als speelgoed, feest, eten, strand, huisdieren en voertuigen. Elke foto heeft een flapje. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit hardkartonnen aanwijsprentenboek met twee afgeronde hoeken ziet er aantrekkelijk uit. Het is een groot, vierkant flapjesboek met zes dubbele pagina's in stevig karton. Elke pagina heeft een eigen thema, bijvoorbeeld dierentuin, strand, huisdieren, eten en bed en bad. Per thema zijn zeven kleurenfoto's tegen een gekleurde achtergrond afgedrukt op een stevige flap, bestand tegen enig peutergeweld. Staat er op de foto een pyjama, dan staat op de foto onder de flap een baby met een pyjamaatje aan. Dit wordt niet consequent doorgetrokken. Zo staat er onder de foto van kaas gewoon een foto van een ander soort kaas. Op de binnenkant van de flap staat steeds het bijbehorende woord. De kinderen die op de foto's staan, komen uit verschillende culturen, wat identificatie voor een grotere doelgroep prettig maakt. De individuele foto's zijn duidelijk en kleurrijk. Er zijn in dit segment zijn al heel wat soortgelijke boeken verschenen. Toch zal het heel veel jonge kinderen kunnen bekoren in hun ontdekkingstocht dichtbij huis, omdat de afgebeelde voorwerpen kinderen zo gewoon en herkenbaar zijn. Daarom toch een fijne aanvulling voor kleintjes. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048307296

Titel 100 woorden
Uniforme titel Honderd woorden
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Editie 5e druk;
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, 2021
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Meer dan 80 flapjes - 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2013 - Vertaling van: 100 first words. - London : Caterpillar Books, (c)2012. - (My lift-the-flap)
ISBN 9789048307296
PPN 43421177X
Thematrefwoord Aanwijsboeken ; Fotoprentenboeken ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Mijn eerste flapjesboek
Boek

Mijn eerste flapjesboek (2013-...)

vol.
Uitgeleend