Dinorama
Boek

Dinorama ([2021])/ door Carnovsky, geschreven door Lucy Brownridge ; illustraties Carnovsky ; vertaling [uit het Engels]: Saskia Martens, met hulp van Jack Beinaerts

Bekijk met drie gekleurde filters (op een losse kartonnen strook) waar welke dinosaurussen en planten in de prehistorie voorkwamen. Met informatie over (vondsten van) dino's en planten in elk werelddeel. Grote uitgave met speciale illustraties in blauw, roze en geel. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 11/10/2024
    8-14 jaar - 2e verd. - Liefde en Leven - Dieren DINOSAURUSSEN CARN

Recensie

Kijk door één van de drie magische filters en je ziet de dinosaurussen die in die periode op die plek van de wereld leefden, de planten die er groeiden, of een panorama van hoe het land er in die tijd uit heeft gezien. Een wonderlijk boek in groot formaat (35 cm) over de prehistorie waarin je zelf op ontdekkingstocht gaat. Het boek is een mix van illustraties in blauw, roze en geel die door en over elkaar heen staan gedrukt. Alleen met het magische kijkglas kan je de afbeeldingen ontcijferen. In tien hoofdstukken ga je de hele wereld over. Ieder hoofdstuk heeft een introductie over het werelddeel gevolgd door twee pagina's met magische illustraties, en daarna twee pagina's met uitleg over de dieren en planten die op de vorige pagina's te vinden zijn. Zo is het een informatieve ontdekkingstocht en zoekboek tegelijk. Door een kartonnen strook met drie filters in de kleuren rood, groen en blauw zie je telkens een ander plaatje; voor in het boek kun je hem opbergen. Kan ook via QR code met je telefoon als magisch filter bekeken worden. Stevige uitgave voor leergierige ontdekkingsreizigers vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002273704 | 63 pagina's

Titel Dinorama
Auteur Carnovsky
Secundaire auteur Lucy Brownridge ; Saskia Martens
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Davidfonds/Infodok, [2021]
Overige gegevens 63 pagina's - zwart-wit en gekleurde illustraties - 35 cm - magisch kijkglas + rode kleurfilter
Annotatie Vertaling van: Illumisaurus. - London : Wide Eyed Editions, The Quarto Group, (c)2020
ISBN 9789002273704
PPN 434765279
Rubriekscode 576
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dinosaurussen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dinosaurussen