Walvissen in de wind en meer fantastische uitvindingen uit de natuur
Boek

Walvissen in de wind en meer fantastische uitvindingen uit de natuur (2021)/ Elvira Werkman, met illustraties van Wendy Panders ; redactie: Immeke Krabbe

Zou jij ook graag willen vliegen als een vogel of zo snel zwemmen als een haai? Wat kunnen wij van de natuur leren? Lees voor welke uitvindingen dieren en planten als inspiratie dienden. Met veel ingekleurde pentekeningen en doetips. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Heb jij je weleens afgevraagd hoe het kan dat een specht nooit hoofdpijn krijgt, hoe een gekko met gemak tegen een muur op kan lopen en of bomen met elkaar kunnen praten? Dit bijna vierkante boek geeft je antwoord op deze en nog vele andere vragen. Na een hoofdstuk over Leonardo da Vinci en zijn uitvindingen volgen 16 hoofdstukken waarin steeds een dier of plant uitgebreid beschreven en uitgelegd wordt hoe zijn bijzondere krachten menselijke uitvindingen geïnspireerd heeft. De vele mooie, gedetailleerde (pen)illustraties in fraaie matte tinten van Wendy Panders brengen de soms best pittige teksten tot leven. Achter in het boek vind je een aantal (invul)opdrachten waarmee kinderen zelf aan de slag kunnen en bruikbare informatie voor leerkrachten en ouders. Educatief boek vol interessante en soms grappige weetjes dat nieuwsgierige kinderen zeker zal aanspreken. Het boek is ook uitermate geschikt om in de klas of op de buitenschoolse opvang te gebruiken binnen de vakgebieden natuur en wetenschap. Er is een bijbehorend lespakket 'Technieken uit de natuur'* verkrijgbaar. Geschikt voor kinderen van ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789050118309 | 71 pagina's

Titel Walvissen in de wind en meer fantastische uitvindingen uit de natuur
Auteur Elvira Werkman
Instelling /Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging ; /Platform Wiskunde Nederland
Secundaire auteur Wendy Panders ; Immeke Krabbe
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Zeist : KNNV Uitgeverij, 2021
Overige gegevens 71 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Uitgave in samenwerking met PWN en BiomimicryNL - Met literatuuropgave
ISBN 9789050118309
PPN 432996168
Rubriekscode 577.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Technologische innovatie; Natuur
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Natuur