Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Weet wat je eet!
Boek

Weet wat je eet! ([2021])/ Christy Webster, met illustraties van Sarah Rebar ; met een inleiding van Michelle Obama

De vrienden Wafeltje en Mochi willen een lekkere pizza maken. Ze reizen de wereld rond en ontdekken waar bloem, zout, tomaten, kaas en basilicum vandaan komen. Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vierkant prentenboek over de personages Wafeltje (een Yeti-achtig wezen met wafeloren) en Mochi (een Japans rijstcakeje). Deze poppen leven in Bevroren Voedselland en zijn elkaars beste vrienden. Bij iedere maaltijd eten ze ijs, terwijl ze er juist van dromen om vers voedsel te koken en te eten. Dan zien ze een busje van een supermarkt rijden en besluiten mee te gaan. De twee vrienden komen in de supermarkt terecht en kijken hun ogen uit. Ze zien veel mensen waar ze vrienden mee willen worden. Dat willen ze doen door een grote pizza te maken en die met hen te delen. Via een magisch winkelwagentje vliegen de vrienden naar de oorsprong van de verschillende ingrediënten. Op die manier leren ze waar hun voedsel vandaan komt. Zo leert de lezer de oorsprong van bloem, zout, tomaten, kaas en basilicum kennen. Door deze ingrediënten te gebruiken kunnen de personages een lekkere pizza maken. Het boek bevat een voorwoord van Michelle Obama, initiatiefnemer van de Netflixserie waarop het boek gebaseerd is. De illustraties zijn met een grove, royale lijn getekend en zijn eenvoudig te noemen. De illustraties in het verhaal zijn paginagroot, maar wanneer de oorsprong van de ingrediënten wordt uitgelegd, staan er vier kleine illustraties op iedere dubbele pagina. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048863297

Titel Weet wat je eet!
Auteur Christy Webster
Instelling /Moon, Amsterdam
Secundaire auteur Sarah Rebar ; Erika Thormahlen ; Michelle Obama
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Moon, [2021]
Overige gegevens 34 ongenummerde pagina's - 26 cm
Annotatie Vertaling uit het Engels: Moon - "Gebaseerd op de Netflix-serie Wafeltje & Mochi, gecreeerd door Erika Thormahlen & Jeremy Konner" - Vertaling van: Follow that food!. - New York : Random House, 2021 - Vormgeving Nederlandse uitgave: Peter de Lange
ISBN 9789048863297
PPN 433833211
Rubriekscode 678
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voedselproductie
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Voedselvoorziening