Het grote heksenboek
Boek

Het grote heksenboek alles wat je wil weten over witte en zwarte magie, over heksen van overal en altijd ([2021])/ Kathleen Vereecken, Charlotte Severeyns

Konden heksen toveren en op bezemstelen vliegen? En hoe probeerde men vroeger heksen te ontmaskeren? Lees allerlei weetjes over sprookjesheksen en echte heksen. Lees ook of je er zelf een kunt worden. Grote uitgave met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Denken en Dromen - Sprookjes en volksverhalen HEKSERIJ VERE

Recensie

Konden heksen toveren en op bezemstelen vliegen? En hoe probeerde men vroeger heksen te ontmaskeren? De antwoorden op dit soort vragen kun je terugvinden in dit grote prentenboek, een herziene uitgave van het in 2002 uitgebrachte boek 'Kunnen heksen heksen?' Historische feiten, fabels die ontkracht worden, bijgeloof, heksenjacht, katterij, alles wat met zwarte en witte magie te maken heeft komt voorbij. De aantrekkelijke stijl, het duidelijke lettertype, de lay-out met omkaderde weetjes maakt het toegankelijk voor jong en oud. Indeling in dertig hoofdstukken waarvan de laatste in deze herdruk aansluiten op deze tijd met onderwerpen als Halloween, magie en spiritualiteit, blije heksen en Wicca. Het verzorgd uitgegeven boek staat vol kleurenillustraties die een mengeling zijn van mysterieus en speels en de sfeer van de tekst verhogen zonder dat het eng wordt. De kleinere tekeningetjes zorgen voor een vrolijke noot. De geschiedenis van de hekserij laat zien dat het gangbare idee over de heksenvervolgingen niet helemaal kloppen. Herziene geactualiseerde druk met o.a. nieuwe illustraties, dit keer in kleur, en in een groter formaat. Een van de weinige jeugdboeken over o.a. de geschiedenis van heksen. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401476904 | 69 pagina's

Titel Het grote heksenboek : alles wat je wil weten over witte en zwarte magie, over heksen van overal en altijd
Auteur Kathleen Vereecken
Secundaire auteur Charlotte Severeyns
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2021]
Overige gegevens 69 pagina's - gekleurde illustraties - 33 cm
Annotatie Tekst: Kathleen Vereecken, illustraties: Charlotte Severeyns - Bewerking met illustraties van Sylvia Weve van: Kunnen heksen heksen? - Amsterdam : Querido, 2002.- (iQ)
ISBN 9789401476904
PPN 434402281
Rubriekscode 908.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Hekserij
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Hekserij