The last duel
DVD

The last duel ([2022])/ directed by Ridley Scott

Frankrijk, 14e eeuw. Als een ridder terugkomt van een expeditie vertelt zijn vrouw hem dat zij is verkracht door een vriend van hem. Als die ontkent, en ieder zijn eigen lezing van het gebeuren heeft, leidt dat tot een duel tussen de vrienden.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaans historisch drama (2021) van Ridley Scott (Alien: covenant, The martian). Met Matt Damon (The Martian, Jason Bourne), Adam Driver (Paterson, Star Wars), Jodie Comer (Killing Eve) en Ben Affleck (Argo, Gone girl). Frankrijk, 14e eeuw. Als een ridder terugkomt van een expeditie vertelt zijn vrouw hem dat zij is verkracht door een vriend van hem. Als die ontkent, leidt dat tot een duel tussen de vrienden. Beoordeling IMDb: 7.5. André Waardenburg (NRC 12-10-'21): 'Het veelal bij kaarslicht gefilmde The Last Duel is op zich een boeiende film, waarbij de parallellen tussen heden en verleden opzichtig voor het oprapen liggen. Maar met een lengte van dik tweeënhalf uur duurt hij te lang en het soms erg hedendaagse taalgebruik stoort af en toe' (3 sterren). Frank Stol (Filmtotaal 14-10-'21): 'middeleeuws #metoo-drama met een glansrol van Jodie Comer (...) het drama dat zich in dit ruim tweeënhalfuur durende werk ontvouwt, is bijzonder aangrijpend' (4 sterren). Bor Beekman (Volkskrant 13-10-'21): 'de van Akira Kurosawa's klassieker Rashomon geleende structuur, waarbij de kijker zelf moet uitmaken welke getoonde versie van de waarheid nu het waarst is, leent zich prima voor een satirische blik op de riddermoraal, en die achtergestelde positie van de vrouw' (4 sterren).

Specificaties

Engels | 8717418601034

Titel The last duel
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Ridley Scott ; Matt Damon ; Adam Driver ; Jodie Comer ; Eric Jager
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : 20th Century Studios, [2022]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 2 uur, 26 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer. - Engels gesproken, Frans of Spaans nagesynchroniseerd, ondertiteld in 8 talen waaronder Nederlands - Gebaseerd op het boek van Eric Jager - Videoversie van de film: Groot-Brittannië : Scott Free Productions, 2021
ISBN 8717418601034
PPN 434909807
Genre historische roman
Taal Engels