De lange reis van rijst
Boek

De lange reis van rijst ([2021])/ Shalini Vallepur, vertaling [uit het Engels]: Anneriek van Heugten ; redactie: Nele Declercq

Weet je waar rijst vandaan komt? Het tekenfiguurtje Mina reist met haar foodtruck De Rijstkom naar de plantage om suiker te halen. Onderweg vertelt zij waar rijst groeit, hoe de rijst geplant en geoogst wordt en gedroogd en gepeld. Met grote kleurenfoto's en -illustraties. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het tekenfiguurtje Mina heet de lezer welkom in haar foodtruck 'De Rijstkom' waar ze allerlei lekkere hapjes maakt van rijst, zoals sushi. Omdat de rijst op is, maakt ze een lange reis om rijst te halen en laat onderweg van alles zien. In tien hoofdstukken van steeds twee pagina's vertelt Mina waar rijst groeit, hoe de rijst geplant en geoogst wordt en daarna gedroogd en gepeld. Ook is er een wereldkaartje over de weg van de rijst van China, 10.000 jaar geleden, naar de rest van de wereld. De informatie wordt gegeven via korte tekstblokjes, grote letters en grote realistische kleurenfoto's, met soms een vignet ter verduidelijking. Langs de onderrand van de meeste pagina's zie je een getekende weg met de foodtruck. Rondom de foto's staan ook tekeningen van o.a. Mina en haar foodtruck, die iets te kinderachtig zijn voor de beoogde doelgroep. Achterin vind je een register en een woordenlijst met de uitleg van acht vetgedrukte woorden uit de tekst, zoals foodtruck, silo en zaaibed. Een grote, vierkante uitgave uit de vierdelige serie 'Wereldsmaken'*. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar, ook geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789086648740 | 24 pagina's

Titel De lange reis van rijst
Auteur Shalini Vallepur
Secundaire auteur Anneriek van Heugten ; Nele Declercq
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2021]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: The road to rice. - Booklife Publishing, (c)2020. - (Drive thru)
ISBN 9789086648740
PPN 434161500
Rubriekscode 632.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rijst
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Rijst

Relaties/Serie

Wereldsmaken
Boek

Wereldsmaken (2021-...)

vol.
Uitgeleend
Shalini Vallepur