Geheimen uit de diepe tijd
Boek

Geheimen uit de diepe tijd een wervelende reis door het verleden, heden en de toekomst van onze aarde ([2021])/ Helen Gordon, vertaald [uit het Engels] door Frans Reusink

Verslag van een reis langs geologisch interessante plekken en van gesprekken met wetenschapsbeoefenaars die de bodem vanuit verschillende disciplines bestuderen.

Aanwezigheid

Recensie

In haar eerste solo geschreven non-fictieboek geeft de Britse journaliste weer hoe geologen kijken naar de Aarde. Tijden haar rondreis gaat ze in gesprek met verschillende wetenschapsbeoefenaars met ieder hun eigen ideeën over geologische tijdsindeling, de rol van de mens in de ontwikkelingen op en van de Aarde, omgang met fossielen, platentektoniek en evolutietheorieën. Gepassioneerde verhalen van onderzoekers en liefhebbers van geologie in een opslag voor ijskappen in Kopenhagen of voor kernafval in Finland, in het vulkanisch gebied bij Napels, in de universiteit op de San Andreasbreuk in Californië, aan een ontwerptafel voor paleokunst. Met aandacht voor historisch belangrijke geologen. Gebracht als reisverhaal met prachtig geschreven, verdiepende stukken over de Aarde, geologie en ons concept van tijd. Na het lezen kijk je anders naar de Aarde onder je voeten.

Specificaties

Nederlands | 9789029094825 | 336 pagina's

Titel Geheimen uit de diepe tijd : een wervelende reis door het verleden, heden en de toekomst van onze aarde
Auteur Helen Gordon
Secundaire auteur Frans Reusink
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Meulenhoff, [2021]
Overige gegevens 336 pagina's - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Notes from deep time. - (c)2021
ISBN 9789029094825
PPN 433401729
Rubriekscode 563
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Geologie ; Geomorfologie
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Geologie