De vergiftigde naald
Boek

De vergiftigde naald ([2021])/ Carbone, Giulia Adragna

Ballonstrip. Als juwelen van de koningin worden gestolen, gaat Angelique op zoek naar de dader, als haar vriendin Agnes wordt verdacht van de diefstal en is verdwenen. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Historisch stripverhaal. Derde deel van een serie naar de jeugdromans van de Franse schrijfster Annie Jay. Aan het hof van koning Lodewijk XIV zijn intriges de dagelijkse gang van zaken. Angelique Drouet, die in het voorafgaande heeft ontdekt dat zij in feite de gravin d'Altafuente is, probeert hierin haar weg te vinden - niet zonder moeite. Wanneer de juwelenkist van de koningin wordt gestolen en tegelijkertijd de naaister Agnes Bonneval spoorloos verdwijnt, neemt men aan dat Agnes er met de schat van door is. Maar Angelique gelooft in de onschuld van haar vriendin, die een talentvol modeontwerpster is. Daarom gaat zij ervan uit dat Agnes is ontvoerd. Wanneer zich twee geheimzinnige sterfgevallen voordoen, gaat zij op zoek naar de dader, gesteund door haar verloofde Willem. Zij weet dan nog niet dat de oplossing van het mysterie in Frans-Guyana te vinden is en dat het complot veel verder reikt dan alleen de ontvoering van Agnes. Ingekleurd stripverhaal in zoetelijke manga-stijl. Veel aandacht voor de historische achtergrond. Spannend verhaal. Redelijk veel tekst. Speelse lay-out. Vervolg op 'De dame van de elixers' (2021)*.

Specificaties

Nederlands | 9789463738682 | 64 pagina's

Titel De vergiftigde naald
Auteur Giulia Adragna
Secundaire auteur Carbone ; Annie Jay
Type materiaal Boek
Uitgave Breda : Dark Dragon Books, [2021]
Overige gegevens 64 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans - Naar de roman van Annie Jay - Vertaling van: L'aguille empoisonée. - Jungle, (c)2020. - (Complots à Versailles ; t. 3)
ISBN 9789463738682
PPN 434825913
Genre stripverhaal - historische roman
Thematrefwoord Frankrijk; 17e eeuw ; Louis XIV (koning van Frankrijk)
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Angelique, complot in het paleis
Boek

Angelique, complot in het paleis (2020-...)

vol. 3
Uitgeleend
Giulia Adragna