SuperFinn en zijn cape
Boek

SuperFinn en zijn cape (2020)/ Bianca Antonissen en Julie Mellan

Finn voelt zich altijd zich sterk met zijn rode cape. Met zijn vriendinnetje SuperMara durft hij alles. Maar is hij ook SuperFinn als hij zijn cape niet draagt? Prentenboek met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Als Finn zijn rode cape draagt, waant hij zich SuperFinn en kan hij alles. Zijn vriendinnetje Mara vraagt of Finn komt spelen, maar zijn cape zit in de was. Pas als de cape uit de was is, komt hij. Als Finn die dag een grotere fiets krijgt rijdt hij daar, met zijn cape om, zo op weg. Wat Finn niet in de gaten heeft - maar zijn speelse kat wel - is dat er na het wassen een draadje los zit aan de cape. Tijdens het fietsen rafelt de cape helemaal uit. Als Mara hem vraagt waar zijn cape is, valt Finn prompt van zijn fiets. Hoe kon hij fietsen op die grote fiets zonder cape? Mara vertelt hem dat hij gewoon super is van zichzelf. Prentenboek over vertrouwen hebben in jezelf. Dit thema wordt op een herkenbare manier uitgewerkt. De kleurenillustraties beslaan een dubbele pagina en vullen de tekst aan. Via de platen kun je de kat volgen die met het losse draadje speelt en zo langzaam de cape van Finn uitrafelt. De tekst laat zich goed voorlezen en is bruikbaar als uitgangspunt voor een gesprek met kleuters over zelfvertrouwen. Op het omslag van het grote, vrijwel vierkante prentenboek staat Finn met zijn rode cape en zijn kat. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044832105

Titel SuperFinn en zijn cape
Uniforme titel SuperFinn
Auteur Bianca Antonissen
Secundaire auteur Julie Mellan
Type materiaal Boek
Editie Derde druk;
Uitgave [Alkmaar] : Clavis, 2020
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Colofon vermeldt: tekst: Bianca Antonissen | illustraties: Julie Mellan - 1e druk: [Amsterdam] : Clavis, (c)2018
ISBN 9789044832105
PPN 430455828
Thematrefwoord Helden ; Moed
Taal Nederlands