Shadow and Bone [Nederlands]
Boek

Shadow and Bone [Nederlands] ([2021])/ Leigh Bardugo, vertaald [uit het Engels] door Sandra C. Hessels

Wanneer Alina de gave van het licht blijkt te hebben, wordt ze opgeleid tot Grisha. Hun leider, de Duisterling, lijkt begaan met het volk van Ravka, maar heeft stiekem andere plannen. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Alina en Mal zijn wezen en lijken weinig bijzonder. Maar als ze op een dag de gevaarlijke Schaduwvlakte oversteken, komen ze in aanraking met de vleesetende Volcra. Alina biedt redding met de onontdekte gave van het licht. Dat maakt haar tot een gewild persoon voor de Duisterling. Hij lijkt begaan met het land Ravka, maar heeft zo zijn eigen plannen. Hoewel in het grootste deel van het verhaal niet veel actie te bespeuren valt, is het toch bijzonder spannend. Alina stapt de voor haar onbekende cultuur van de Grisha binnen en daar blijkt de nodige haat en nijd te leven. De schrijfster heeft de cultuur gemodelleerd naar het hof van de Russische tsaren, wat dit boek een verfrissende omgeving biedt ten opzichte van andere fantasyromans. Ook de Schaduwvlakte brengt een interessant gegeven in het verhaal, waarmee het net even anders is. Tegen het einde neemt de spanning verder toe en lijkt het uitzichtloos. De auteur redt zich daar echter mooi uit en biedt goede ruimte voor het vervolg. Achterin als bonusmateriaal 'handgeschreven' brieven van Mal. Heruitgave in paperback met nieuw omslag. De trilogie is verfilmd tot Netflixserie. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463493024 | 342 pagina's

Titel Shadow and Bone [Nederlands]
Auteur Leigh Bardugo
Secundaire auteur Sandra C. Hessels
Type materiaal Boek
Editie [5e druk];
Uitgave [Utrecht] : Blossom Books, [2021]
Overige gegevens 342 pagina's, 32 ongenummerde pagina's - zwart-wit illustraties, kaart - 21 cm
Annotatie ISBN ontleend aan de barcode op de achterkant - Een Netflix original-serie - Vertaling van: Shadow and bone. - (c)2012 - Oorspronkelijke titel: Schim en schaduw. - Alkmaar : Blossom Book, 2014
ISBN 9789463493024
PPN 433044942
Genre science-fiction
Thematrefwoord Spoken ; Magie
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Grisha
Boek

De Grisha (2014-...)

vol. 1
Uitgeleend
Leigh Bardugo