Waar is Wally?
Boek

Waar is Wally? ([2021])/ Martin Handford, vertaling [uit het Engels]: Gea Beeren en G.M. Valster

Wally reist door de hele wereld. Overal waar hij komt, laat hij iets achter. Kun je hem vinden in o.a. de stad, op het vliegveld en in het museum? Prentenboek met twaalf grote gekleurde zoekplaten en nog 20 zoekopdrachten per locatie. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De stripachtige figuur Wally gaat op reis naar verschillende drukbezochte locaties zoals het station, strand, vliegveld, camping en het museum. Hij gaat daar op in de krioelende mensenmenigte waarin van alles gebeurt. Eerste opzet van dit platenboek in groot formaat (33 cm) is het ontdekken van Wally tussen de honderden mensen op de cartoonachtige, gedetailleerde tekeningen in kleur, afgebeeld op telkens een dubbele bladzijde. Aan het eind wordt vervolgens een nieuwe opdracht gegeven en begint het speuren van voor af aan. Tot slot bevat het boek bevat voor iedere locatie nog eens circa twintig opdrachten zodat kinderen volop spel-en zoekmogelijkheden hebben. In het onderwijs kan dit boek ook gebruikt worden bij activiteiten als vertellen, taal- en waarnemingsoefeningen. Aantrekkelijk uitgevoerd en tevens bijzonder amusant boek waarin analytisch kijken belangrijker is dan lezen. Het boek bevat dan ook nauwelijks tekst. Heruitgave met nieuwe omslagillustratie. Dit zoekboek over Wally, met zijn bril, spijkerbroek en rood-wit gestreepte trui en muts, was de eerste van talloze zoekboeken*. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002265860

Titel Waar is Wally?
Auteur Martin Handford
Secundaire auteur Gea Beeren ; G.M. Valster
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Standaard Uitgeverij, [2021]
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 33 cm
Annotatie Colofon vermeldt: Omslagillustratie en illustraties binnenwerk: Martin Handford - Vertaling van: Where's Wally? - London : Walker Books, (c)2015. - Oorspronkelijke Engelse uitgave: 1987 - Oorspronkelijke titel: Waar is Willie? - Haarlem : Holland, 1987
ISBN 9789002265860
PPN 434778648
Thematrefwoord Zoekboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Waar is Wally?
Boek

Waar is Wally? (2004-...)

vol.
Uitgeleend
Martin Handford