Een tegen allen
Boek

Een tegen allen leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje ([2021])/ Mia Cassany, Tània Garcia

In een bijenkorf leven wel 50.000 bijen die goed samenwerken, terwijl een octopus vrijwel altijd alleen is. Ontdek hoe o.a. de neushoorns, nijlpaarden, ijsberen en schorpioenen het liefst leven, samen of in hun eentje. Vrij grote uitgave met illustraties in zachte kleuren. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Als dier in een groep leven, als koppel of als solitair? Dat heeft alles te maken met leefomstandigheden en fysieke kenmerken. Want hoewel nijlpaarden niet bekend staan als sociale wezens leven ze toch in grote groepen. Steenarenden kunnen zich gemakkelijk in hun eentje aan verschillende leefomgevingen aanpassen, maar blijven als koppel, elkaar voor altijd trouw. En er bestaan zestig spinnensoorten die graag in grote groepen leven: ze bouwen samen een nest om alle eitjes te (kunnen) beschermen. In dit vrij grote platenboek (33 cm) lees en leer je van alles over zeventien dieren en hun sociale context. In een dubbelpagina-grote, prachtige illustratie (collageachtig - diverse druktechnieken - zachte kleuren) zie je het dier in zijn natuurlijke habitat. In het informatieve tekstblok wordt de verbinding tussen natuurlijke habitat en sociale context duidelijk geschetst. Een dubbelpagina met weetjes aan het eind sluit de uitgave af. Opvallende uitgave die een inkijkje geeft in de sociale wereld van dieren waarbij je af en toe denkt 'niets menselijks is ons (hen) vreemd...'! Aanbevolen voor scholen en thuis. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar, door de beknopte tekst ook geschikt voor kinderen die niet van lezen houden.

Specificaties

Nederlands | 9789002274619

Titel Een tegen allen : leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje
Auteur Mia Cassany
Secundaire auteur Tània Garcia
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Davidsfonds/Infodok, [2021]
Overige gegevens 42 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 33 cm
Annotatie Vertaald uit het Spaans - Colofon vermeldt: tekst: Mia Cassany, illustraties: Tània Garcia - Vertaling van: Uno millón : animales que viven solos o en grandes grupos. - Barcelona : Mosquito Books, (c)2020
ISBN 9789002274619
PPN 434369640
Rubriekscode 594
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren; Gedrag
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Gedrag