Lekker in je lijf!
Boek

Lekker in je lijf! een eerlijk boek over de vulva [Grote letter versie] (2021)/ Esther van der Steeg, illustraties Esther van den Berg

Hoe zien je vulva, vagina en clitoris eruit? Bekijk ze met een spiegel en lees er van alles over. Ook grenzen stellen en seksueel misbruik komen aan bod. Groot vierkant boek met tekst in grote letters, veel interactieve vragen en contrastrijke kleurenillustaties. Onder meer voor visueel beperkten. Vanaf ca. 6 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Zonder kleren, in hun blootje, zien meiden er tegelijkertijd hetzelfde én anders uit - dit geldt ook voor delen van hun lichaam die je niet goed kunt zien. Want wat hebben meiden bovenaan tussen hun benen, hoe ziet het eruit en waar gebruik je het voor? In dit vrij grote, bijna vierkante, 'eerlijke boek over de vulva wordt geen thema of vraag geschuwd. Op serieus-luchtige toon wordt alles bespreekbaar gemaakt, oké gevonden en wordt ieder uitgenodigd tot zelfonderzoek. Letterlijk, door het bijbehorende 'spiegeltje'* van hard karton; figuurlijk door op zoek te gaan naar o.a taal en gewoontes binnen het gezin. Naast uiterlijke kenmerken, functies, praatvragen en weetjes is er ook aandacht voor thema's als intersekse, genieten van je lichaam, grenzen stellen en seksueel misbruik. Contrastrijke illustraties, schematisch, respectvol én grappig, ondersteunen de tekst. Met voor- en nawoord voor opvoeders; uitgegeven als 'grote letter versie'** in samenwerking met diverse stichtingen voor blinden en slechtzienden. Om samen te kijk-lezen of zelf (privé!) te lezen. Niet alleen voor en met meiden met een visuele beperking, maar verplichte kost voor iedereen die meid is of meiden kent. Oké (leren) zijn met je eigen lijf is immers een cadeau voor het leven! Vanaf ca. 6 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789090339009 | 31 pagina's

Titel Lekker in je lijf! : een eerlijk boek over de vulva [Grote letter versie]
Auteur Esther van der Steeg
Instelling /Bureau Seksuele Gezondheid, Amersfoort
Secundaire auteur Ellen Laan ; Esther van den Berg
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amersfoort : Bureau Seksuele Gezondheid, 2021
Overige gegevens 31 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm - spiegeltje
Annotatie Voorwoord door Ellen Laan - Titelpagina vermeldt: grote letter versie - Oospronkelijke uitgave: 2020
ISBN 9789090339009
PPN 430428227
Rubriekscode 600.52
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vagina's
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Geslachtsorganen