Altijd wat te vieren
Boek

Altijd wat te vieren gedichten om gelukkig van te worden (2021)/ Carll Cneut, met gedichten van Ienne Biemans, Miep Diekmann, Lotte van Dijck, Imme Dros, Eva Gerlach, Hans & Monique Hagen, Robbert-Jan Henkes, Sjoerd Kuyper, Joke van Leeuwen, Bart Moeyaert, Erik van Os & Elle van Lieshout, Jaap Robben, Annie M.G. Schmidt, André Sollie, Toon Tellegen, Edward van de Vendel, An Verstraete, Linda Vogelesang, Ellen Warmond, Bette Westera en Leendert Witvliet

Dertig gedichten van bekende dichters over feest en verjaardagen, ballonnen en taart. Maar ze gaan ook over je blij en gelukkig voelen, gewoon omdat je er bent. Met fantasierijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 t/m 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Miep Diekmann, Sjoerd Kuyper, Joke van Leeuwen, Bart Moeyaert, Annie M.G. Schmidt, Toon Tellegen, Edward van de Vendel en Bette Westera. Bekende auteursnamen die ook onmiskenbaar hun steentje hebben bijgedragen aan de Nederlandse poëzie. Uitgeverij Querido selecteerde dertig gedichten die in de afgelopen vijftig jaar bij hen verschenen. Het levert een prachtige bloemlezing op. Van sommige auteurs zijn meerdere gedichten uitverkozen. De titel moet ruim geïnterpreteerd worden. Uiteraard feestelijke momenten als jarig zijn, maar ook het vieren dat je er bent. Het omslag ademt een zekere nostalgie. De vaak bekroonde illustrator schilderde bij elk gedicht een dier. Ze doen denken aan illustraties van Wolf Erlbruch, al is de eigen hand van Cneut herkenbaar. De kunstzinnige en fantasieprikkelende kleurenillustraties zijn licht absurdistisch en roepen een bepaalde afstandelijkheid op, een distantie die past bij de tekstuele inhoud. Achterin een alfabetische verantwoording van de dichters en de titel van de bundel. Fantasievolle en feestelijke poëzie voor kinderen van ca. 5 t/m 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045126357 | 51 pagina's

Titel Altijd wat te vieren : gedichten om gelukkig van te worden
Secundaire auteur Carll Cneut ; Ienne Biemans
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Em. Querido's Uitgeverij, 2021
Overige gegevens 51 pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789045126357
PPN 433356901
Rubriekscode Nederlands 875
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Geluk; Gedichten ; Feesten; Gedichten
PIM Rubriek Gedichten en Versjes
PIM Trefwoord Geluk