Mijn vader is een vliegtuig
DVD

Mijn vader is een vliegtuig ([2022])/ regie Antoinette Beumer

Na de dood van haar moeder verliest een vrouw de greep op de werkelijkheid en leidt contact met haar vader, die al heel lang in een psychiatrische inrichting zit, tot een zoektocht naar het verleden.

Aanwezigheid

Recensie

Verfilming (2021) door Antoinette Beumer (De gelukkige huisvrouw, Jackie, Soof) van haar roman (2018). Met Elise Schaap (Wat is dan liefde), Pierre Bokma (Tonio), Alex Daeseleire (Wolf), Thor Braun (Het geheim) en Hannah Hoekstra (Hemel). Eva heeft een gezin, een succesvol bedrijf en een mooi huis, maar ontdekt na haar moeders dood dat haar leven bestaat uit leugens en geheimen. Ze wordt angstig en lijkt de grip op de realiteit te verliezen. Contact met haar vader, die al heel lang in een psychiatrische inrichting zit, start een onthutsende ontdekkingstocht naar het verleden. Beoordeling IMDb: 6.6. Ruud Vos (Filmtotaal): 'De film getuigt (...) van weinig interesse in andere personages dan de hoofdpersoon (...) dat maakt dat andere rollen niet louter vlak worden, maar karikaturaal' (2 sterren). Berend Jan Bockting (Volkskracht 29-9-'21): 'Filmisch pakt Beumer af en toe verrassend uit (...) geen eenvoudig te verteren film' (3 sterren). Sabeth Snijders (NRC 28-9-'21): 'Ondanks zware thema's houdt Beumer het toegankelijk (...) focust op Eva's gevoel van vervreemding van haar eigen leven en angst om gelijkaardige problemen als haar vader te ontwikkelen. Op toegankelijke wijze wordt het ingrijpende effect duidelijk dat een geliefde met psychische problemen op naasten kan hebben' (3 sterren).

Specificaties

Nederlands | 8718836864810

Titel Mijn vader is een vliegtuig
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Antoinette Beumer ; Elise Schaap ; Pierre Bokma
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : September Film, [2022]
Overige gegevens 1 dvd-video (88 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Elise Schaap, Pierre Bokma, Maarten Heijmans. - Nederlands gesproken, ondertiteld in het Engels of Nederlands - Gebaseerd op het gelijknamige boek van Antoinette Beumer - Videoversie van de film: Nederland : Topkapi Films, 2021
ISBN 8718836864810
PPN 434944807
Genre psychologische roman - sociale roman
Thematrefwoord Angsten ; Vervreemding
Taal Nederlands