Worth
DVD

Worth ([2021])/ directed by Sara Colangelo

De advocaat die het fonds ter compensatie aan de slachtoffers van 9/11 leidt, moet temidden van advocaten die een aanklacht willen indienen en lobby's van luchtvaartmaatschappijen die graag willen schikken, een deal sluiten met de families van de slachtoffers.

Recensie

Amerikaans biografisch drama (2020) van Sara Colangelo (The kindergarten teacher), naar het boek 'What is life worth' van Kenneth R. Feinberg. Met: Michael Keaton (Spotlight, Birdman), Amy Ryan (Gone baby gone) en Stanley Tucci (Spotlight, The children Act). Na de aanslagen van 9/11 (2001) op het WTC en het Pentagon moet advocaat Kenneth Feinberg het fonds voor compensatie aan de slachtoffers leiden. Gevangen tussen advocaten die een aanklacht willen indienen en lobby's van luchtvaartmaatschappijen om te schikken, moet Feinberg een deal sluiten met de families van de slachtoffers. Beoordeling IMDb: 6.8. Robbert Blokland (NRC 7-9-'21): 'matig 9/11-drama vol titelkaarten en pratende hoofden (...) De interessante materie blijkt geen garantie voor een heel spannende film' (3 sterren). Jan-Kees Verschuure (Cinemagazine 9-9-'21): 'genuanceerde aanpak (...) de film kiest voor een nadrukkelijk menselijk perspectief, vanuit de nabestaanden' (3 sterren). Ruud Vos (Filmtotaal 8-9-'21): 'zodra de slachtoffers aan het woord komen, verandert het narratief drastisch. Ineens is de geest is de geest uit de fles, en die gaat er niet zomaar meer in (...) Alleen al de oprechtheid waarmee de verhalen van de nabestaanden zijn vormgegeven, zijn het waard om Worth eens op je gemak te bekijken' (3 sterren).

Specificaties

Engels | 9789461878236

Titel Worth
Uniforme titel What is life worth
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Sara Colangelo ; Michael Keaton ; Amy Ryan ; Stanley Tucci ; Kenneth R. Feinberg
Type materiaal DVD
Uitgave [Antwerpen] : The Searchers, [2021] - [Amsterdam] : Distributie: Remain in Light
Overige gegevens 1 dvd-video (118 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Michael Keaton, Amy Ryan, Stanley Tucci. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op het boek 'What is life worth' van Kenneth R. Feinberg - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Madriver Pictures, 2020 - Oorspronkelijke titel: What is life worth
ISBN 9789461878236
PPN 434944777
Genre biografie - sociale roman
Thematrefwoord Verenigde Staten; 2001 ; World Trade Center (New York) ; Slachtoffers ; Advocaten
Taal Engels