Grenzeloze hebzucht
Boek

Grenzeloze hebzucht ([2022])/ Clive Cussler en Graham Brown, vertaald uit het Engels door Pieter Cramer

De NUMA gaat op onderzoek uit als een bacterie de oliewinning op aarde in gevaar brengt omdat een zeer rijk persoon rijk wil worden met alternatieve energie.

Aanwezigheid

Recensie

Na een explosie op een olieplatform in de Golf van Mexico wordt NUMA gevraagd om een onderzoek in te stellen. Zij komen er achter dat een bacterie in staat is olievelden droog te leggen. Daar zit een zeer rijke vrouw achter, die rijk wil worden met alternatieve energie in een wereld zonder olie. Met spectaculaire acties, deels onder water, slagen de mensen van NUMA er in het gevaar af te wenden. De bacterie wordt onschadelijk gemaakt, zodat de olieprijzen weer fors kunnen dalen. Deel 16 in de NUMA-serie en, zoals alle boeken van Clive Cussler, van begin tot eind spannend. Ook al zijn de personen in het verhaal niet veel meer dan stereotypen, en ook al is de afloop voorspelbaar, het blijft een genoegen om dit boek te lezen. De hoofstukken zijn kort, er zijn volop acties en dialogen en de spanning wordt opgebouwd tot een zeer bevredigende climax. De misdadigers komen om of worden gestraft, de wereld wordt gered. Een aanrader voor liefhebbers van een spannende thriller.

Specificaties

Nederlands | 9789044364057 | 415 pagina's

Titel Grenzeloze hebzucht
Auteur Clive Cussler
Secundaire auteur Graham Brown ; Pieter Cramer
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : The House of Books, [2022]
Overige gegevens 415 pagina's - 21 cm
Annotatie Een Kurt Austin avontuur - Vertaling van: Sea of greed. - New York : G.P. Putnam's Sons, 2018 ; Londen : Michael Joseph, 2018
ISBN 9789044364057
PPN 435063189
Genre thriller
Taal Nederlands