Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox?
Boek

Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox? over leiderschap, teambuilding en eigenaarschap (oktober 2021)/ Veronique Kilian, redactie: Laura Woolthuis

Praktische adviezen aan leidinggevenden om het zelfsturend vermogen van medewerkers te versterken, met handvatten voor een succesvolle invoering van zelforganisatie.

Aanwezigheid

Recensie

De laatste jaren is er toenemende aandacht voor de invoering van zelforganisatie in bedrijven en andere organisaties. Gerichte aansturing blijkt daarbij onmisbaar om die invoering succesvol te doen verlopen. De auteur, een zeer ervaren trainer en teamcoach, legt - daarbij voortbordurend op eerdere publicaties - sterke nadruk op zelfsturing en werkgeluk. Ze begint met een beschrijving van vijf best practices: het belang van de leiderschapsvonk, het collectieve bewustzijn, een heldere structuur, kwetsbaarheid en de groeipotentie van een team. De theorie wordt concreet gemaakt via vele praktijkvoorbeelden en kan direct worden toegepast dankzij duidelijke tools. Het tweede deel biedt handvatten voor het versterken van het zelfsturend vermogen van jezelf en van jouw organisatie zoals zelfreflectie, zelfsturing en de kracht van kwetsbaarheid. De teksten zijn to-the-point waardoor het boek plezierig leest; samenvattende overzichten en aansprekende tools stimuleren de lezer om zelforganisatie tot een succes te maken.

Specificaties

Nederlands | 9789089655929 | 192 pagina's

Titel Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox? : over leiderschap, teambuilding en eigenaarschap
Auteur Veronique Kilian
Secundaire auteur Laura Woolthuis
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Culemborg : Van Duuren Management, oktober 2021
Overige gegevens 192 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789089655929
PPN 433303581
Rubriekscode 366.41
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Leidinggeven ; Zelforganisatie
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Leidinggeven