Vleugels van vertrouwen
Boek

Vleugels van vertrouwen gids voor de innerlijke metamorfose ([2021])/ Paul Loomans zenmonnik, illustraties van Anouschka Boswinous

Zelfhulpgids met oefeningen en overwegingen voor het omgaan met stress, negatieve emoties en de uitdagingen van het leven, van een Nederlandse aanhanger van het Zenboeddhisme.

Aanwezigheid

Recensie

De StressOntknoping, de term bedacht door de auteur waar dit werk om draait. Geschreven door een Nederlandse volger van het Zenboeddhisme, geeft dit boek een duidelijke en praktische methode om te leren omgaan met stress, negatieve emoties en de uitdagingen van het leven. Van de auteur zijn twee eerdere werken verschenen, welke samen met dit boek een drieluik vormen waar soms ook naar verwezen wordt. De methode in dit werk wordt in twee duidelijke onderdelen verdeeld, welke ook direct de twee hoofddelen van het boek zijn. Het eerste deel gaat om het herkennen en ontmantelen van oude patronen. Het tweede om het laten groeien van nieuwe denkbeelden. In het derde hoofdstuk wordt de koppeling met het boeddhisme uitgelegd. De opzet van het boek is helder, duidelijk en gestructureerd. Dit maakt dat het goed te volgen en te lezen is. Praktijkvoorbeelden worden afgewisseld met leerpunten en voorbeelden uit de psychologie en sociologie. Aansprekende illustraties ondersteunen regelmatig de tekst. Dit resulteert in een aansprekend en goed te volgen werk over een onderwerp met veel lagen. Toegankelijk zelfhulpboek vanuit een basis van Zenboeddhisme geschreven. Aanvulling op twee eerdere werken van de auteur: 'Ik heb de tijd' (2013) en 'Goed gevoel' (2016).

Specificaties

Nederlands | 9789020218497 | 168 pagina's

Titel Vleugels van vertrouwen : gids voor de innerlijke metamorfose
Auteur Paul Loomans
Secundaire auteur Anouschka Boswinous
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : AnkhHermes, [2021]
Overige gegevens 168 pagina's - illustraties - 18 × 24 cm
ISBN 9789020218497
PPN 433315806
Rubriekscode 415.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zelfvertrouwen ; Zenboeddhisme
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Zelfvertrouwen