De museumdief
Boek

De museumdief (2022)/ Bjarne Blomkvist, met tekeningen van Lisa Brenner ; vertaald [uit het Duits] door Annemarie Bon ; redactie: Ezra van Wilgenburg

Er is ingebroken in het museum waar oom Tijl bewaker is. Het lijkt alsof er niets is gestolen. Maar er is wel iets geks gebeurd met twee schilderijen? Semra, Carlo en Ben gaan op onderzoek. Vanaf ca. 8 jaar. Met meeluistercode.

Aanwezigheid

Recensie

Semra, Carlo en Ben (9, 10 en 6 jaar) vormen samen 'De drie speurders'. Oom Tijl, die bewaker is van het museum, roept hun hulp in omdat er is ingebroken. Al gauw ontdekken de speurders dat er niets gestolen is. Wel hangen er twee schilderijen naast elkaar die erg op elkaar lijken. Als ze goed kijken zien ze dat op één schilderij de verf nog nat is. Wat is er met die twee schilderijen aan de hand? En wie is de dader van de inbraak? Eenvoudig speurdersverhaal met goed gedoseerde spanning, ingedeeld in zes korte hoofdstukken. Overzichtelijke bladspiegel en een duidelijke, vrij grote letter. De tekst bevat wel wat moeilijke woorden en af en toe wat volwassen taalgebruik. Voorin worden de hoofdpersonen via een kleine tekening voorgesteld. Origineel is dat de lezer via een aantal speuropdrachtjes in de tekst bij het oplossen van de inbraak wordt betrokken. De tekst is ruim voorzien van kleurrijke tekeningen die goed bij het verhaal aansluiten, evenals een passende omslagtekening. Deel in een nieuwe serie 'De drie speurders'*. Met code** waarmee het verhaal beluisterd kan worden op meeluisterboek.nl. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463524247 | 44 pagina's

Titel De museumdief
Auteur Bjarne Blomkvist
Secundaire auteur Lisa Brenner ; Annemarie Bon ; Ezra van Wilgenburg
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Arnhem : Bontekoe, 2022
Overige gegevens 44 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Meeluisterboek. - Met inlogcode - Vertaling van: Der Museumsdieb. - Hamburg : Verlag Friedrich Oetinger GmbH, (c)2018. - (Ein Fall für 3)
ISBN 9789463524247
PPN 433976586
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Inbraken ; Musea
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De drie speurders
Boek

De drie speurders (2022-...)

vol.
Uitgeleend
Bjarne Blomkvist