Het geheime testament
Boek

Het geheime testament (2022)/ Bjarne Blomkvist, met tekeningen van Lisa Brenner ; vertaald [uit het Duits] door Annemarie Bon ; redactie: Ezra van Wilgenburg

Oom Tijl krijgt een erfenis van meneer Vogel. Maar hij moet wel het testament vinden, anders gaat de erfenis naar een hebberige nicht. Semra, Ben en Carlo helpen oom Tijl zoeken. Zullen ze het testament vinden? Vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Semra, Carlo en Ben (9, 10 en 6 jaar) vormen samen 'De drie speurders'. Na hun avontuur in het museum roept oom Tijl opnieuw hun hulp in. Tijl kan een erfenis krijgen van de overleden meneer Vogel waar hij altijd de boodschappen bezorgde. Maar dan moet hij wel binnen 90 minuten het testament vinden, anders gaat de erfenis naar een hebberige nicht. Ze zoeken in alle kamers van het huis en zelfs in de doolhof in de tuin. Zouden ze het testament op tijd vinden? Eenvoudig speurdersverhaal met enige spanning, ingedeeld in zes korte hoofdstukken. Ruime bladspiegel en een duidelijke, vrij grote letter. Voorin worden de hoofdpersonen via een kleine tekening voorgesteld. Origineel is dat de lezer via een aantal speuropdrachtjes in de tekst bij het speurwerk wordt betrokken. De tekstis ruim voorzien van kleurrijke tekeningen die goed bij de tekst aansluiten. Passende omslagillustratie. Zelfstandig te lezen tweede deel in de serie 'De drie speurders', na 'De museumdief'*. Ook verkrijgbaar als meeluisterboek**. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463524346 | 44 pagina's

Titel Het geheime testament
Auteur Bjarne Blomkvist
Secundaire auteur Lisa Brenner ; Annemarie Bon ; Ezra van Wilgenburg
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Arnhem : Bontekoe, 2022
Overige gegevens 44 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Das geheimnisvolle Testament. - Hamburg : Verlag Friedrich Oetinger GmbH, (c)2017. - (Ein Fall für 3)
ISBN 9789463524346
PPN 434874035
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Zoektochten ; Erfenissen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De drie speurders
Boek

De drie speurders (2022-...)

vol.
Uitgeleend
Bjarne Blomkvist