Een rondje over de bouwplaats
Boek

Een rondje over de bouwplaats met 5 machines die je rond kunt laten rijden! (2021)/ Johnny Dyrander, tekst Nosy Crow Ltd ; vertaling [uit het Engels]: J.H. Gever

Weet je wat de bulldozer, kiepwagen, shovel en andere machines op de bouwplaats doen, en hoe je hun onderdelen noemt? Kun je ze ook laten rijden door het rondje te bewegen? Interactief, hardkartonnen prentenboek met strakke, kleurrijke illustraties en een route in reliëf waardoor een rondje kan schuiven. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kartonboek met uitsneden, die het mogelijk maken met een rond kartonnetje een traject af te leggen. Centraal staat wat er gebeurt op de bouwplaats. Er passeren vijf machines de revue: een betonwagen, kiepwagen, graafmachine, bulldozer en shovel, die elk op een dubbele pagina behandeld worden. Op de linkerpagina staat steeds een korte introductie en een overzichtsillustratie, waarvan verschillende onderdelen voorzien zijn van een benaming (bv. wiel, stortgoot, watertank), aangevuld met een vraag. De rechterpagina (met uitsnede) laat de plattegrond van een straat zien. Daarbij staan een opdracht op pad te gaan met de betreffende machine, en twee aanvullende opmerkingen/vragen. De kleurrijke illustraties zijn eenvoudig en strak; op de platen valt al heel wat te zien en te ontdekken. Dit is het eerste deel in een nieuwe serie. Aantrekkelijk uitgevoerd, interactief hardkartonnen peuterboek over een aansprekend onderwerp dat stimuleert om samen te bekijken, te leren benoemen en om te spelen. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025774264

Titel Een rondje over de bouwplaats : met 5 machines die je rond kunt laten rijden!
Auteur Johnny Dyrander
Instelling /Nosy Crow, London
Secundaire auteur J.H. Gever
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2021
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 × 23 cm
Annotatie Vertaling van: Make tracks : building site. - London : Nosy Crow Ltd., (c)2021
ISBN 9789025774264
PPN 433398558
Thematrefwoord Vervoermiddelen ; Machines ; Bouwnijverheid ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands