Corrie ten Boom en haar schuilplaats in de oorlog
Boek

Corrie ten Boom en haar schuilplaats in de oorlog ([2021])/ Laura Caputo-Wickham, illustraties Isabel Muñoz ; vertaling [uit het Engels]: Daniëlle Heerens

In de Tweede Wereldoorlog helpt Corrie ten Boom veel joodse mensen om zich te verstoppen. Maar ze wordt naar een gevangeniskamp gestuurd. Daar blijft ze op God vertrouwen. Prentenboek met gestileerde kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Informatief prentenboek waarin wordt ingezoomd op het leven van Corrie ten Boom (1892-1983), een verzetsheldin die opgroeide in de klokkenwinkel van haar vader. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hielp ze heel veel Joden met onderduiken, onder andere door ze te verstoppen in een geheime kamer in haar huis. Benadrukt wordt, dat ze daarbij vooral steun en kracht vond in haar geloof. De rol van haar bijbel is enorm belangrijk. Zelfs nadat ze zelf werd opgepakt en in een concentratiekamp terecht kwam, probeerde ze daar met haar bijbel andere gevangenen hoop en moed te geven. Na de oorlog gaf Corrie vele lezingen over hoe haar vertrouwen in God haar heeft geholpen om te overleven. De laatste twee pagina's van het boekje bevatten een korte tijdlijn van haar leven tot aan 1944, waarin ook melding wordt gemaakt van het feit dat zij de eerste vrouwelijke horlogemaker in Nederland was. De eenvoudige tekst is gedrukt in schreefloze duidelijke letters. Met paginagrote gestileerde kleurenillustraties. Voor reformatorische lezerskring. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789033834035

Titel Corrie ten Boom en haar schuilplaats in de oorlog
Auteur Laura Caputo-Wickham
Secundaire auteur Isabel Muñoz ; Daniëlle Heerens
Type materiaal Boek
Uitgave Heerenveen : Ark Media, [2021]
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 25 cm
Annotatie Vertaling van: Corrie ten Boom. - The Good Book Company, (c)2021
ISBN 9789033834035
PPN 433032499
Rubriekscode 252.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Boom, Corrie ten
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Boom